Žvaigždės pabrėžė festivalio svarbą

Pagaliau Lietuva turi muzikos ir meno festivalį, kokio niekada neturėjo ir kuris turėtų prilygti garsiausiems pasaulio vasaros festivaliams. Tokia pagrindinė mintis pirmadienį skambėjo prie Norviliškių pilies organizatoriams bei muzikantams pristatant galutinę meninę festivalio „Be2Gether” programą.

„Pasaulis pasikeitė, bet pasąmonėje kažkokia siena liko, jaučiame, kad bent muzikiniu požiūriu esame dar izoliuoti nuo pasaulio, – sakė Andrius Mamontovas. – Mano manymu, festivalio „Be2Gether” misija – galimybė vieni kitiems pažvelgti į akis, praplėsti akiratį”.

Pasak A.Mamontovo, tam yra visos prielaidos, nes festivalio organizatoriai turi bene daugiausia panašių renginių patirties. „Tokio festivalio Lietuvoje dar nebuvo, – sakė bene garsiausias Lietuvos roko veikėjas. – Gerai, kad Giedrius (Klimkevičius) baigė statyti pilis ir prisiminė festivalius”.

Pasak G.Klimkevičiaus, tris dienas rugpjūčio pabaigoje festivalio svečių laukia ne tik muzika, bet ir įvairiausios pramogos, tokios kaip fotomedžioklė, Užupio Respublikos ambasada, tapybos pamokos, sportas, kinas ir tiesiog gera nuotaika.

„Svarbu, kad žmonės pamirštų prastą nuotaiką namie, nes čia jų laukia šventė”, – sakė festivalio sumanytojas G.Klimkevičius, laukiantis daugiau nei 10 tūkst. svečių. Pasak jo, draugiška ir linksma nuotaika būdinga visiems didiesiems pasaulio festivaliams, nepaisant koks oras būtų.

„Toks festivalis parodys, kad Lietuvoje gyvena ne tik k….os”, – žodžių nesirinko skandalų nevengiantis Algis Ramanauskas-Greitai, festivalyje „Be2Gether” grosiantis su savo projektu „Radioshow”.

Beje, A.Greitai pabrėžė, kad festivaliui rengiasi labai atsakingai, „Radioshow” pasirodymo metu ant scenos gros septyni muzikantai, tarp kurių – jauni ir labai perspektyvūs Lietuvos muzikos veikėjai.

Pabrėžęs, jog svarbu, kad festivalis Lietuvoje taptų tradicija, A.Mamontovas juokavo atvyksiantis į Norviliškes pardavinėti savo sukurtų marškinėlių. „Tuo pačiu ir pagrosime”, – sakė A.Mamontovas.

„Skamp” narys Viktoras Vee Diawara teigė, kad grupė festivaliui rengia specialią programą. „Bus daugiau muzikantų, darysime tai, ką mokame geriausiai”, – sakė Vee.

V.Diawara teigė buvęs pagrindinių „Be2Gether” žvaigždžių – „Morcheeba”, „Bloodhound Gang” ir „Therapy?” – koncertuose, tačiau tvirtino mielai paklausysiąs „Myslowitz” iš Lenkijos ir baltarusių „Drum Ecstasy”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.