Rusijoje įsteigtas Užbaikalės kraštas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino Čitos srities ir Angos Buriatų autonominės apygardos susijungimą į Užbaikalės kraštą, tęsdamas iš centro valdomų regionų stambinimą.
Prezidentas pasirašė atitinkamą federalinį įstatymą, sakoma Kremliaus pranešime pirmadienį.

Kai kurie ekspertai aiškina regionų stambinimą Kremliaus siekiu užsitikrinti galimybę paprasčiau kontroliuoti regionus, kurių vadovai nuo 2003 metų rudens ne renkami, o faktiškai yra prezidento skiriami.

Po tragedijos Beslane Vladimiras Putinas valdžios vertikalės stiprinimo dingstimi panaikino tiesioginius Rusijos subjektų vadovų rinkimus ir dabar teikia vietos įstatymų leidėjams gubernatorių kandidatūras, kurias atmetę regionų parlamentai gali būti paleisti.

V.Putinas sakė, kad Kremlius siekia ne sukurti „itin didelius federacijos subjektus”, o „tobulinti valdžios ir valdymų institucijų veiklą” ir gerinti žmonių gyvenimą.

Remiantis vietos referendumų rezultatais Rusijoje jau nuspręsta įsteigti Permės ir Kamčiatkos kraštus, į kuriuos įsijungė keli federacijos subjektai – nacionalinės autonomijos; panašiai buvo sustambintas ir Krasnojarsko kraštas.

Po referendumo turi būti įsteigtas ir Irkutsko kraštas, sujungsiantis Irkutsko sritį su Ust Ordos Buriatų autonomine apygarda.

Maskvos ir Sankt Peterburgo miestų vadovai taip pat pareiškė norą susijungti su sritimis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.