Teritorijos pasidalijimas slopina konfliktus namuose

Kad gyventum santaikoje su savimi ir kitais žmonėmis, nebūtina turėti didžiulį butą ar namą.

Ir nedideliame būste šeima gali gyventi komfortiškai. Tereikia protingai pasidalyti teritoriją, kitaip gali kilti konfliktų, žmonės jaus diskomfortą.

Savas kampelis

Kiekvienam žmogui namuose norisi turėti savą kampelį, kuriame galėtų pabūti vienas, pailsėti nuo amžino trynimosi tarp žmonių.

Atsiskirti nuo visų ir pabūti vienam su savimi tiesiog būtina ypač didelių miestų gyventojams, kur žmonių tankumas yra labai didelis.

Ką daryti, jei butas ankštokas, nes šeima gausi, o pagerinti gyvenimo sąlygų kol kas negalite? Kiekvienam šeimos nariui paskirkite nusižiūrėtą mėgstamiausią vietelę (krėslą, sofą, rašomąjį stalą). Visi namiškiai turėtų žinoti, kur kieno vieta. Tai turi tapti taisykle: kai žmogus yra namuose, jo teritorijos be leidimo užimti negalima. Jei žmogus įsitaisė savo lizdelyje, jo geriau netrukdykite.

Apvalus stalas

Pasak psichologų, kitas puikus būdas pagerinti atmosferą namuose ir sušvelninti kilusius konfliktus – apvalus stalas.

Pastatykite jį virtuvėje arba kambaryje. Pirmiausia, jis užims mažiau vietos, negu kampuotas jo pirmtakas. Antra, patys įsitikinsite, kad psichologinė atmosfera pasikeitė ten, kur vakarais susirenka visa šeima.

Juk būtent už apvalaus stalo išsprendžiami visi ginčai ir pasirašoma taika.

Dar senais laikais žmonės vengdavo sėdėti stalo kampe, nes buvo tikima, kad moteris niekada neištekės, o vyras – neves. Arba, jei yra santuokoje, gali išsiskirti.

Beje, renkantis kitus baldus (lovas, spintas, spinteles) irgi reikėtų laikytis panašaus principo. Kuo namuose daugiau baldų suapvalintais kampais, tuo didesnis susiklausymas tarp namiškių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.