Draudikus nuo sukčių išgelbėjo policija

Klaipėdos ir Panevėžio teisėsaugininkų veiksmai padėjo išgelbėti vieną draudimo bendrovę nuo teistų ir anksčiau į laisvę paleistų nusikaltėlių pinklių.

Šių metų liepos 5 d. Klaipėdos policijai kreipėsi neseniai iš užsienio grįžęs Vėžaičių gyventojas Remigijus Montvydas (gim. 1979 m.) pareiškė, kad pavogtas jo 2003 metais pagamintas automobilis BMW-320. Tai, kad 51 tūkstančiu litų vertinama mašina, buvusi su prancūziškais registracijos numeriais, pavogta, pareigūnams patvirtino ir jo žmona Gerda (gim. 1981 m.).

Klaipėdos VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) ir Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su kolegomis iš Panevėžio VPK ONNT nustatė, kad pranešimu apie vagystę siekta paprasčiausiai apgauti draudimo bendrovę.

Paaiškėjo, kad dieną prieš tai R. Montvydas mašiną su dokumentais ir rakteliais perdavė Vėžaičiuose gyvenančiam ir už išžaginimą kalėjusiam pusbroliui E. L. (gim. 1981 m. ).

Automobilis buvo perduotas keturis kartus teistam klaipėdiečiui Maksimui Jegorovui (gim. 1974 m.), o šis BMW atidavė su Klaipėdos nusikalstamu pasauliu siejamiems asmenims – irgi teistiems bei anksčiau laiko į laisvę paleistiems Artiomui Gukalionokui (gim. 1982 m.) ir Vidui Nasčiui (gim. 1970 m.).

Tą pačią dieną BMW Šilalės rajone atiduotas anksčiau teistiems panevėžiečiams Sauliui Vidugiriui (gim. 1969 m.) ir Artūrui Kavaliauskui (gim. 1985 m.). Galų gale mašina buvo paslėpta Kupiškio rajone, Subačiaus miestelyje, D. M. (gim. 1970 m.) garaže, o rakteliai ir dokumentai grąžinti A. Gukalionokui.

Pareigūnai D. M. garaže aptikto ne tik R. Montvydo BMW, bet ir vienos Vokietijos transporto priemonės registracijos numerius. O per kratą A. Kavaliausko namuose rasti ne tik įvairių transporto priemonių registracijos numeriai bei prietaisas automobilių spynelėms laužyti, bet ir 25, įtariama, suklastotos 50 litų kupiūros.

Visi įtariamieji sulaikyti. Jiems skirta ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Tik A. Gukalionoką teismas leido suimti 10 parų, o V. Nastį – mėnesiui.

Įtariamiesiems, išskyrus Montvydus, pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo įvykdyti nusikaltimą bei apgaule savo ar kitų naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą. O sutuoktiniai įtariami melagingų parodymų davimu, R. Montvydas – dar ir pranešimu apie nebūtą nusikaltimą.

Anksčiau ir A. Gukalionokas, ir V. Nastys sieti su automobilių vagystėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.