Toliau nuo centro – kišenei lengviau

Palangoje gausu ne tik renginių ar pramogų, gerokai papurtančių poilsiautojo kišenę. Dėl kiekvieno kliento iš kailio neriasi didžiulis būrys J. Basanavičiaus gatvėje išsirikiavusių kavinių.

Kavinė „Floros simfonija” išalkusius poilsiautojus vilioja ne tik muzika, bet ir ant Rąžės upelio krantinės patiesta plastikine juosta, reklamuojančia kasdien keičiamą dienos patiekalą už patrauklią kainą.

Ši kavinė – viena pigiausių pagrindinėje kurorto gatvėje: dienos sriuba kainuoja 4 Lt, šaltibarščiai – 5,5 Lt, o užkandis su kalakutiena – 10 Lt. Brangiausi patiekalai – jautienos steikas ir strutiena ant iešmo – kainuoja po 38 Lt.

Nedidelės patiekalų kainos ir paplūdimio kavinėse, tik čia nėra karštų patiekalų, išskyrus 9 Lt kainuojančias medžiotojų dešreles su daržovėmis. Populiarūs ir dešrainiai po 6 Lt bei čeburekai po 3 Lt. Bet čia alus brangesnis nei visoje J. Basanavičiaus gatvėje – pusę litro „Kalnapilio Grand” kainuoja 7 Lt.

Egzotiškų jūros gėrybių įvairove ir kainomis, ko gero, pirmauja vienintelis Palangoje prieš keletą metų atsidaręs panašaus stiliaus restoranas „Žuvinė”. Štai 40 gramų juodųjų ikrų, pateikiamų sniege, su bandelėmis ir sviestu, kainuoja rekordiškai daug – net 250 litų.

Dienos žuvienė, palyginti su jau minėtais ikrais, kainuoja pigiai – 5,5 lito, o už 21 Lt galima paragauti mėlynųjų moliuskų česnakiniame grietinėlės padaže.

56 litus kainuoja kitas egzotiškas patiekalas – jūros velnio filė su triufelių padažu ir krevetėmis. Bet neieškantys egzotikos gali palyginti nebrangiai – vos už 12 litų – nusipirkti kepto arba garinto jūros ešerio porciją.

Šią vasarą poilsiautojai labai pamėgo saldžią sezono naujieną – ledus „Sraigteliai”. Nemaža porcija kainuoja nuo 4 iki 5 litų, priklausomai nuo dydžio, tačiau prie šių ledų dažnai nutįsta pirkėjų eilės.

Atokiau nuo J. Basanavičiaus gatvės esančiose kavinėse patiekalų kainos mažėja. Pavyzdžiui, Rąžės gatvėje esančioje kavinėje „Ieva” dienos sriuba kainuoja nuo 3 iki 4 litų, priklausomai nuo porcijos dydžio. Kiaulienos šašlykas – 14,5 Lt, vienas cepelinas – 5 Lt. Brangiausias patiekalas, jautienos steikas, čia atsieis tik 24 litus, o tas pats „Kalnapilio” alus – 5 litus už pusę litro.

40 gramų juodųjų ikrų su bandelėmis ir sviestu kainuoja rekordiškai daug – net 250 litų

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.