Apriboti studentų ir pensininkų pirkimai išsimokėtinai

Populiarėja pirkimas išsimokėtinai.

Šiais laikais net ir neturėdamas popieriukų su žymių žmonių atvaizdais piniginėje gali apsipirkti. Pirkimas išsimokėtinai – gera alternatyva negalintiems sumokėti iškart visos sumos už pirkinį. Išsimokėtinai galima įsigyti beveik viską. Nuo buto ar namo, baldų, automobilio iki stambesnių ar smulkesnių buitinių prietaisų, kelionių ar net remonto darbų.

Norint lizingu įsigyti buitinį prietaisą nekyla jokių papildomų sunkumų. Lizingo paslaugų siūlytojai lanksčiau nei bankai prisitaiko prie kliento poreikių.

Prekybos tinklo „Topo centras” išperkamosios nuomos vadybininkė Jurgita Balevičiūtė teigė, pakanka uždirbti apie pustrečio šimto litų ir jau gali rinktis prekę išsimokėtinai.

Priklausomai nuo gaunamo atlyginimo klientas gali išsirinkti prekę kainuojančią nuo 150 iki 40 tūkst. litų. Daiktų kiekis taip pat nėra ribojamas – nesvarbu ar išsirinksi vieną ar penkis prietaisus, svarbu, kad pakaktų pinigėlių už juos visus kas mėnesį mokėti.

J.Balevičiūtė pasakojo, kad lizingu prekę pirkti gali ir studentai, ir pensininkai, net invalidai. Svarbiausia, kad žmogus gautų nuolatines pajamas. Jos yra tikrinamos pasitelkus specialias programas. Tačiau, kad ir kaip būtų apmaudu jaunajai kartai, studentų stipendijos nėra laikomos pastoviomis pajamomis. Todėl nedirbantys studentai negali išsimokėtinai pirkti net menkiausio prietaiso. Išperkamosios nuomos vadybininkė juokėsi, jog stipendija skirta maistui, o ne naujausiai buitinei technikai įsigyti.

Ne visiems net ir nuolatines pajamas gaunantiems žmonėms, lizingo sąlygos yra vienodos. Jaunimui nuo 18 iki 21 metų taikomi didesni apribojimai. Iš jų beveik visada imamas avansas. Taip pat sunkumų gali kilti ir vyresniems žmonėms. Egzistuoja ne tik pradinė – 18 metų, bet ir galutinė amžiaus riba – 70 metų. Žmonėms įkopusiems į aštuntą dešimtį atimta galimybė pirkti išsimokėtinai. Tačiau „Topo centro” išperkamosios nuomos vadybininkė J.Balevičiūtė minėjo, kad kartais šios ribos nepaisoma. gerokai griežtesnėmis sąlygomis prekės parduodamos ir sulaukusiems 70 metų. Sutarties terminas negali būti ilgesnis nei pusmetis, o ir prabangios prekės tampa neprieinamos.

Bet kokiu atveju neverta pamiršti, jog pirkimas lizingu tai finansinis įsipareigojimas, kurį reikia gerai apgalvoti, kad vėliau trokštamas daiktas netaptų didžiulėmis skolomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.