Gruzinams pasiūlyta negražbyliauti

Draugystę su Klaipėda panoro užmegzti Gruzijos miesto Batumio vadovai.

Gruzinų delegaciją priėmęs meras Rimantas Taraškevičius paragino neapsiriboti mandagiais pažadais, bet imtis konkrečių veiksmų.

Tačiau vienos dienos vizito atvykę svečiai spėjo tik pavažinėti po miestą ir apžiūrėti gražiausias vietas. Šįryt jie išvyko vizito į Rygą.

„Lietuvoje lankomės pirmą kartą, todėl smalsu pamatyti, kaip jums sekasi atgavus nepriklausomybę, kokios permainos vyksta”, – kalbėjo Batumio vicemeras Robertas Čkaidzė.

Pristatydamas Klaipėdą svečiams, R.Taraškevičius minėjo, kad miestas patrauklus ne tik dėl čia gaminamo geriausio alaus ir sparčiai besivystančio uosto.

Į miestą esą veržiasi vis daugiau užsienio investuotojų, pageidaujančių čia įsteigti savo pramonės įmonių filialus.

„Miestiečiai skundžiasi, kad kenčia nuo chemines medžiagas gaminančių įmonių veiklos. Jiems nuolat smirdi. Tačiau miesto ekologinė būklė puiki, verslininkai vykdo visus aplinkosaugininkų reikalavimus”, – svečiams tvirtino meras.

Abiejų miestų vadovai sutarė, kad Klaipėda ir Batumis – panašūs ne tik geografiniu požiūriu, bet ir vidaus politikos prioritetais.

Ateityje ketinama ieškoti galimybių bendradarbiauti plėtojant turizmą tarp miestų.

Batumis – pietvakarių Gruzijos miestas, nuo sostinės Tbilisio nutolęs apie 300 kilometrų. Prie Juodosios jūros įsikūrusį ir apie 120 tūkst. gyventojų turintį uostamiestį kasmet aplanko iki pusantro milijono turistų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.