Tragišką avariją sukėlęs raseiniškis pabėgo į Airiją

Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai išsiaiškino, kad sekmadienio naktį, kaip įtariama, avariją sukėlęs raseiniškis 19-metis Darius Vaičekauskas netrukus po įvykio lėktuvu išskrido į Airiją.
„Nusipirko bilietus ir išskrido”, – BNS sakė Raseinių rajono policijos komisariato atstovė spaudai Diana Vaitmonienė.

Lietuvos policija ketina prašyti Airijos lietuvių bendruomenės pagalbos, kad ji padėtų nustatyti įtariamojo buvimo vietą.

Airijos teisėsaugos pareigūnams sulaikius jaunuolį, Lietuva kreipsis į Airiją su ekstradicijos prašymu.

19-metis Raseinių gyventojas įtariamas vairavęs automobilį „Opel Vectra” ir išvažiavęs juo į priešingą eismo juostą. Mašinai įsirėžus į važiuojamosios dalies pakraščiu ėjusius Gapšių kaimo gyventojus, nukentėjo penki žmonės, tarp jų ir trejų metų vaikas. Dvi sužalotos moterys nuo patirtų traumų mirė vietoje.

Automobilis, palikęs krūvą duženų, nurūko nė nestabtelėjęs. Žmonėms iki namų bebuvo likę keli šimtai metrų. Tragedija įvyko kelyje Raseiniai – Šilinė.

Pareigūnams pradėjus ieškoti vairuotojo, paaiškėjo, kad jo jau nėra Lietuvoje.

Per tris savaitgalio dienas avarijose Lietuvoje iš viso žuvo 14 žmonių.

Statistikos duomenimis, Lietuvoje kas 11 valandų avarijose keliose žūsta vienas žmogus. Visuomenė ir politikai jau seniai pripažino, kad nelaimės keliuose yra nacionalinė tragedija.

Siekdama mažinti skaudžių avarijų skaičių, Vyriausybė pirmadienį paskelbė griežtinanti eismo dalyvių atsakomybę, kontrolę ir numato imtis papildomų šviečiamojo bei mokomojo pobūdžio priemonių.

Nesibaigiantis karas keliuose, pareikalaujantis vis daugiau žmonių aukų, sulaukė prezidento Valdo Adamkaus dėmesio.

Antradienį saugaus eismo klausimus šalies vadovas aptars su Seimo pirmininku Viktoru Muntianu, vidaus reikalų ministru Raimondu Šukiu, susisiekimo ministru Algirdu Butkevičiumi

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.