Užkratą „Datajos” kavinėje išplatino sergantys darbuotojai

Užkratą Kauno kavinėje „Dataja” išplatino jos sergantys darbuotojai. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo, kad pašalinus patikrinimo metu nustatytus trūkumus ir atlikus patalpų dezinfekciją, Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu kavinei leista vėl dirbti.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, net 22 kauniečiai, valgę šioje kavinėje, kreipėsi į gydytojus. Vienuolikai jų diagnozuota dizenterija (šigeliozė), išskirtas S.sonei sukėlėjas, devyniems nustatytas bakterinis enteritas, trims – gastroenteritas ir vienam – bakterinė maisto toksinė infekcija.

Kavinės personalui buvo nurodyta papildomai pasitikrinti sveikatą. Dviem darbuotojoms – virėjai ir indų plovėjai – buvo diagnozuota šigeliozė. Moterys nukreiptos gydytis. Iš viso į Kauno 2-ąją klinikinę ligoninę buvo paguldyti septyni žmonės, 17 gydėsi ambulatoriškai.

Tyrimų duomenys leidžia įtarti, kad dizenterijos (šigeliozės) perdavėjas galėjo būti „Dataja” kavinėje gamintas maistas, kurį tvarkė bakterijų nešiotojas – sergantis asmuo. Užkrato išplitimui įtakos turėjo kryžminis patiekalų užteršimas maisto tvarkymo vietoje bei asmens higienos reikalavimų nesilaikymas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.