Liberalai dabar neremia interpeliacijos Vilniaus merui

Liberalų sąjūdis, deklaruojantis paramą dabartinei Vilniaus valdžiai, kol kas neremia konservatorių inicijuojamos interpeliacijos sostinės merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui.
Liberalai teigia laukiantys piliečių bei teisėsaugos institucijų reakcijos į galimus korupcijos atvejus sostinės savivaldybėje.

Tai paaiškėjo po pirmadienį vykusio liberalų bei interpeliacijos iniciatorių – Tėvynės sąjungos (konservatorių) derybų. Minėtosios partijos sutarė, jog pirmadienį vykęs susitikimas interpeliacijos klausimu – ne paskutinis.

„Šią minutę neremiame interpeliacijos, nes ne viskas aišku. Jeigu bus ištirta ir pripažinta, kad tikrai meras užsiiminėja korupcija, tuomet palaikysime interpeliacija. Tai ištirti gali nebūtinai teisėsaugos institucijos, jei bus akivaizdžiai daug žmonių, sakančių, kad korupcija klesti Vilniaus savivaldybėje, tuomet vėl galvosime kitaip nei šią minutę”, – BNS pirmadienį sakė liberalų lyderis Vilniaus savivaldybėje vicemeras Arūnas Štaras.

Paklaustas apie galimą naujos valdančiosios koalicijos sudarymą, A.Štaras, teigė, jog jos dalimi galėtų tapti tiek liberalcentristai, tiek konservatoriai, tiek socialdemokratai.

„Jei ši valdžia grius, tai tikrai nepaprastai. Dar per anksti kalbėti apie naują koaliciją, bet ją galėtų sudaryti ir liberalcentrsitai, pagalvoję apie dabartinį savo lyderį, ir konservatoriai, ir socialdemokratai”, – BNS kalbėjo vicemeras.

Tuo tarpu konservatorių lyderis sostinėje Kęstuti Masiulis teigia, jog liberalus paremti interpeliaciją merui priverstų tik atkaklus žiniasklaidos ir piliečių domėjimasis galimais korupcijos atvejais Vilniaus savivaldybėje.

„Derybas vertinu gerai, sutarėme susitikti dar sykį. Reikia leisti politikams pagalvoti, pabręsti ir tik atkaklus žiniasklaidos ir rinkėjų domėjimasis korupcijos skandalu gali priversti liberalus ir kitas partijas palaikyti interpeliaciją”, – BNS kalbėjo K.Masiulis.

Jis pridūrė, kad „liberalai ant savo pečių atnešė šią koaliciją, ją atrakino, ją ir gali užrakinti”.

Interpeliacija miesto merui inicijuojama po to, kai sostinės bendrovės „Šnipiškių ūkis” vadovas Vaclovas Januškevičius Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrai pateikė tris pokalbių su J.Imbrasu įrašus, kuriuose girdėti, kaip tarnautojas šantažuojamas.

Pats J.Imbrasas atmeta bet kokius V.Januškevičiaus kaltinimus.

Interpeliacijos iniciatoriai, siekdami pradėti nepasitikėjimo procedūrą, turi surinkti 17 miesto tarybos narių balsų iš 51. Tačiau norėdami galutinai pareikšti nepasitikėjimą meru ir jį atstatydinti konservatoriai turėtų užsitikrinti ne mažiau nei 26 balsus.

Tuo tarpu opozicijai priklausančios partijos – Tėvynės sąjunga, Rusų sąjunga ir liberalcentristai – turi 21 mandatą.

Tarp pozicijos ir opozicijos atsidūrę liberalai sostinės taryboje turi 4 vietas. Jie iš dalies deklaruoja paramą valdančiajai koalicijai, nes už tai yra gavę vieną iš keturių sostinės mero pavaduotojų postų, kurį šiuo metu užima Arūnas Štaras.

Po vasarį vykusių savivaldos rinkimų Vilniaus mieste valdančiąją koaliciją sudarė nušalintojo prezidento R.Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai), socialdemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Liberalai dabar neremia interpeliacijos Vilniaus merui"

  1. Algis

    Be žiniasklaidos įjungto ruparo ,nieko nebus, reikia taip trimituoti ,kaip Pakso nuvertimo metu, ponas Masiuli, reikia žiniasklaidą ,raginti kaip Zuokas , krovėsi turtus. odabar leisk valdžiai ramiai dirbti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.