„Harį Poterį” pardavinėjo 50 tūkst. egzempliorių per valandą greičiu

Didžiojoje Britanijoje per pirmąją prekybos valandą buvo parduota 50 tūkst. septintojo ir paskutiniojo romano apie Harį Poterį (Harry Potter) „Haris Poteris ir pražūtingos relikvijos” (Harry Potter and the Deathly Hallows) egzempliorių. Tokius skaičius skelbia knygynų tinklas „Waterstone’s”.

Knygynų tinklas „Border’s” pirmąją prekybos dieną visame pasaulyje pardavė 1,2 mln. knygos egzempliorių. Naujienų agentūra „France Presse”, remdamasi laikraščiu „The Independent on Sunday”, skelbia, kad per pirmąsias dvi prekybos dienas visame pasaulyje parduota maždaug 20 mln. „Haris Poteris ir pražūtingos relikvijos” egzempliorių.

Dar niekada iki šiol knygos pardavimai nesiekė tokio rekordinio lygio. Septintojo romano apie H. Poterį pardavimai šeštosios knygos pardavimus viršijo 25 proc.

Iki knygos „Haris Poteris ir pražūtingos relikvijos” publikacijos knygų apie H. Poterį autorės Džoanos Rouling (Joan Rowling) turtas buvo vertinamas 1 mlrd. JAV dolerių, o bendras jos romanų tiražas siekė 325 mln. egzempliorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.