Kauno krovinių uostas įsikurs Marvelėje

Po kelerius metus trukusių ginčų nuspręsta: naujasis Kauno krovinių uostas bus statomas ne Petrašiūnuose, o Marvelėje. Kauno miesto taryba pritarė, kad būtų rengiami Bendrojo plano pakeitimai dėl uosto statymo Marvelėje, rašo „Kauno diena”.

Pernai iš Klaipėdos į Kauną buvo atplukdyta nemažai statybinių medžiagų, o šiemet krovininiai laivai jau neatplaukia. Anot verslininkų, darbai senojoje krovinių prieplaukoje Žemojoje Fredoje užtrukdavo kelias paras, dėl to buvo patiriama nemažai nuostolių. Dar prieš kelerius metus jie tvirtino, kad čia verslo krovos neketina plėtoti. Uosto vietoje turėtų iškilti gyvenamieji namai ir biurai.

Kol kas pradėtos 20 hektarų teritorijos Marvelėje Bendrojo plano keitimo procedūros. Realiai uosto statybos darbai prasidės kitų metų pabaigoje, o laikiną prieplauką planuojama įrengti Vilijampolėje.

Manoma, kad pirmajam darbų ciklui, kurio metu būtų sutvirtinta Nemuno krantinė, nutiesti privažiavimo keliai, reikėtų maždaug 3-4 mln. litų, o visam naujo krovos uosto projektui – apie 20 mln. litų. Valstybinės įmonės „Vidaus vandens kelių direkcija” generalinio direktoriaus Gintauto Labanausko teigimu, apie konkrečius skaičius kalbėti dar anksti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.