Rinktinei teliko sulaukti Š.Jasikevičiaus

Po poilsio dienos šeštadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, besitreniruojančios Klaipėdoje, gretas sekmadienį papildė dar du žaidėjai. Rytinėje treniruotėje jau dalyvavo Rimantas Kaukėnas, o per vakarinę į komandą įsiliejo ir Ramūnas Šiškauskas.

Sekmadienio rytą treniruotei dar vadovavo fizinio parengimo treneris Virginijus Mikalauskas, o per vakarinę treniruotę žaidėjai į rankas jau paėmė kamuolius. Tai buvo pirmoji krepšinio taktikai ir žaidimui skirta treniruotė per visą šių metų rinktinės rengimosi ciklą. Kaip „Lietuvos žinioms” pasakojo rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis, šiandien abejas pratybas numatyta skirti krepšiniui. Antradienį per rytines pratybas dar bus fizinis parengimas, o per vakarines – vėl krepšinis.

Penktadienį (liepos 27 d.) naujoje Šiaulių arenoje rinktinė žais pirmąsias kontrolines rungtynes su Švedijos rinktine. Rungtynių pradžia – 19.00 val. (visi bilietai į tos dienos rungtynes jau parduoti).

Sekmadienį iš rinktinės trumpam išvyko Jonas Mačiulis. Jis savaitės pradžioje su VDU (Vytauto Didžiojo universiteto) komanda žais dvejas rungtynes Šveicarijoje, Europos studentų krepšinio pirmenybėse. VDU ekipa gins čempionų titulą. Į Lietuvą J.Mačiulis grįš savaitės pabaigoje ir vėl sportuos su rinktine.

Dėl Šarūno Jasikevičiaus ir toliau lieka neaiškumų. Krepšininkas jau turėjo bilietą grįžti į Europą liepos 20 dieną, tačiau nepavykus sutvarkyti dokumentų JAV Š.Jasikevičius buvo priverstas likti Amerikoje. Galiojančią sutartį su NBA „Golden State Warriors” klubu turintis Š.Jasikevičius į Lietuvą ketino atvykti dar liepos pradžioje, tačiau vis trūkstant dokumentų skrydžio bilietus jam jau keletą kartų teko atšaukti. Naujausiomis žiniomis, Š.Jasikevičiaus reikalai turėtų būti sutvarkyti pirmadienį, o į Lietuvą įžaidėjas turėtų atvykti šios savaitės pabaigoje.

„Šarūnas negali išvykti iš JAV, kol JAV migracijos tarnyba jam neišduos kelių popierių. Jei išvyks iš JAV negavęs tų dokumentų, vėliau amerikiečiai jo neįsileis visus metus. Dokumentus JAV migracijos tarnyba turėjo sutvarkyti jau anksčiau, tačiau viskas nežinia kodėl užtruko”, – sakė rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas, pastarosiomis dienomis nuolat bendraujantis su JAV esančiu įžaidėju. Pasak trenerio, rinktinės administracija ir patys treneriai daro viską, kad procesą pagreitintų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.