Azijos Taurė: Pietų Korėja ir Saudo Arabija taip pat žengia į pusfinalį

Sekmadienį Azijos Taurės (Asian Cup) turnyre buvo sužaisti paskutiniai du ketvirtfinalio susitikimai. Pietų Korėja po 11 metrų baudinių serijos palaužė Iraną, o Saudo Arabija sunkioje kovoje nugalėjo Uzbekistaną.

Malaizijoje, Kvala Lumpūro mieste, į kovą stojo vieni iš čempionato favoritų – Irano ir Pietų Korėjos futbolininkai. Iki pat pirmojo kėlinio vidurio aikštėje dominavo Pietų Korėjos žaidėjai. Po Oh Beom-Seoko smūgio kamuolys pralėkė greta vartų, o po Lee Chun-Soo atakos kamuolys rikošetu skriejo į vartus, bet nesuklaidino Irano vartų sargo Hassano Roudbariano.

Geriausią savo šansą Irano rinktinė turėjo 42-ąją minutę, kai buvęs Miuncheno „Bayern” klubo saugas Ali Karimi išėjo vienas prieš vartininką, tačiau Pietų Korėjos vartų sargas Lee Woon-Jae spėjo pakišti koją ir taip neutralizuoti pavojų.

Antrojo kėlinio pradžioje Iranas išlygino žaidimą ir pradėjo spausti savo varžovus, bet vos nesumokėjo už padarytą klaidą gynyboje 60-ąją minutę – buvęs laisvas Yeomas Ki-Hunas mušė pro šalį.

Rungtynėms pasibaigus rezultatas buvo 0-0, o tai reiškė, kad abi komandos žais 30 minučių pratęsimą. Jame daugiau iniciatyvos rodė Iranas, bet turėdami geresnes progas nesugebėjo įmušti. Viskas turėjo spręstis 11 metrų baudinių serijoje.

Šiai loterijai Irano futbolininkai specialiai ruošėsi jau prieš patį mačą, o 119-ąją minutę net pakeitė pagrindinį vartininką ir į aikštę išleido Vahidą Taliblou. Šioje baudinių serijoje nugalėtojas buvo Pietų Korėjos vartų sargas L.Woon-Jae. Jis sugebėjo atremti Irano kapitono Mehdi Mahdavikia ir Rassoulo Khatibi smūgius.

Kartą nepavyko pasižymėti ir pietų korėjiečiui Kimui Do-Heonui. Vis dėl to pergalę komandai atnešė tikslus Kimas Jugn-Woo smūgis. Pietų Korėjai pavyko atsirevanšuoti Iranui už nesėkmę patirtą 2004 metų Kinijoje vykusiame Azijos Taurės turnyre, kuriame jie ketvirtfinalyje buvo nusileidę rezultatu 4-3.

Indonezijos sostinėje Džakartoje ginklus surėmė Saudo Arabija ir kiek netikėtai iš šio turnyro Kinijos ekipą išmetusi Uzbekistano rinktinė. Rungtynėse įvartis buvo įmuštas jau 3-iąją minutę – Abdulrahmanas Al Qahtani perdavė kamuolį į baudos aikštelę, bet Uzbekistano vartininkas Ignativas Nesteroy`us nesugebėjo neutralizuoti galimo pavojaus, ir tuo pasinaudojęs puolėjas Yasseras Al Qahtani iš 10 metrų pasiuntė kamuolį į tinklą.

Uzbekistanas dar nesiruošė nuleisti rankų ir galėjo išlyginti rezultatą, bet Servero Djeparovo smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą, o po atlikto baudos smūgio kapitonas Maksimas Šatskichas iš arti galva nuginklavo Saudo Arabijos vartų sargą, bet arbitras užfiksavo nuošalę ir įvarčio neįskaitė.

Po pertraukos Uzbekistano futbolininkai ir toliau įnirtingai kovėsi, bet po Azizo Ibragimovo smūgio galva kamuolys pataikė į skersinį. „Neįmuši tu – įmuša tau”. Šią nerašytą futbolo taisyklę uzbekams priminė po keitimo pasirodęs Ahmedas Al Mousa, kuris 75 minutę po Y.Al Qahtani perdavimo antrą kartą nuginklavo I.Nesteroy`ų.

Iki rungtynių pabaigos likus 8 minutėms Uzbekistanui pavyko sušvelninti rezultatą, kai po Hayrulla Karimovo atlikto baudos smūgio kamuolys dar kartą atsimušė į skersinį, bet prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubo Pavelas Solominas ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Jau kitoje savo atakoje Uzbekistano rinktinė galėjo išlyginti rezultatą, bet fortūna nuo jų buvo visiškai nusisukusi šiame mače – po Aleksandro Geynricho smūgio kamuolys kliudė virpstą. Sunkioje kovoje Saudo Arabijai pavyko galiausiai pasiekti pergalę ir iškopti į pusfinalį.

Ketvirtfinalio rezultatai:

Iranas 0 – 0 Pietų Korėja

(po 11m. baudinių serijos pergalę rezultatu 2-4 šventė Pietų Korėja)

Saudo Arabija 2 – 1 Uzbekistanas

3‘ [1 – 0] Yasser Al Qahtani

75‘ [2 – 0] Ahmed Al Mousa

82‘ [2 – 1] Pavel Solomin

Pusfinalio mačai:

Liepos 25 d, trečiadienis, Japonija – Saudo Arabija

Liepos 25 d., trečiadienis, Irakas – Pietų Korėja

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.