Vienas iš įkaitų dar gyvas, tikina Vokietijos užsienio reikalų ministras

Šeštadienį Vokietijos užsienio reikalų ministras Franckas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmajeris) patvirtino, jog vienas iš Afganistane pagrobtų vokiečių laikomas gyvu, o kitas ne žuvo, bet mirė sava mirtimi.
Afganistano Talibano judėjimas šeštadienį tvirtino nužudžiusi septynis įkaitus – du vokiečius ir penkis afganistaniečius, o dar 23 Pietų Korėjos piliečiams grasinanti mirtimi.

„Galime patvirtinti, jog vienas iš įkaitų negyvas. Nėra įrodymų, jog jis buvo nužudytas, visi duomenys rodo, jog jis mirė dėl prastų sulaikymo sąlygų”, – po vyriausybinės krizių valdymo grupės susitikimo žurnalistams teigė F-W.Steinmeieris.

Jis pridūrė, jog „dabar svarbiausia daryti viską, kad būtų išgelbėta antrojo įkaito gyvybė”.

Afganistano vyriausybė taip pat atmetė islamistų tvirtinimus, ir teigė, kad vienas vokietis vis dar gyvas, o antrasis mirė nuo širdies smūgio.

F-W.Steinmeieris teigė, jog Vokietijos vyriausybė glaudžiai bendradarbiauja su Afganistano valdžios pareigūnais siekiant išlaisvinti dar gyvą vokietį įkaitą. Pasak jo, kanclerė Angela Merkel yra nuolat informuojama apie veiksmų eigą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.