Valdžia užrūstino verslininkus

Tarybos sprendimas nuo rugsėjo 1-osios apriboti prekybos alkoholiu laiką sukėlė neregėtą uostamiesčio verslininkų pyktį.

Susivieniję parduotuvių, kioskų, barų ir restoranų savininkai pasiryžo teismo keliu pasiekti, kad šis sprendimas neįsigaliotų.

„Išnaudosime visas teisines galimybes, kad įrodytume, jog valdžios sprendimas prasilenkia su sveiku protu. Su mumis niekas nesitarė. Jaučiamės skriaudžiami ir stumdomi”, – piktinosi Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Donatas Botyrius.

Verslininkus užrūstino birželio 28 dieną savivaldybės Tarybos priimtas sprendimas. Juo ketinama uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais po 22 valandos daugiabučiuose namuose veikiančiose parduotuvėse. Tauriųjų gėrimų taip pat nebus galima parduoti iki 16 valandos prekybos vietose, kurios įsikūrusios arčiau kaip 200 metrų nuo ugdymo įstaigų.

Parduotuvių tinklo uostamiestyje savininkė Jolanta Tumėnienė įsitikinusi, kad pastarasis draudimas nelogiškas.

„Iš ugdymo įstaigų jaunuoliai žingsniuoja į parduotuvę pirkti svaigalų būtent po 16 valandos. Taip alkoholio vartojimas nesumažės, o mūsų verslas žlugs. Kodėl nutarime nėra minimos degalinės, prekybos centrai? Kuo jie skiriasi? Mes esame už tai, kad prekyba alkoholiu būtų ribojama, tačiau taisyklės turi galioti visiems”, – kalbėjo J.Tumėnienė.

Verslininkus papiktino ir tai, kad Taryba, priimdama sprendimą, neatsižvelgė į jų pasiūlymus.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių skyriaus vedėjos Zitos Žižytės manymu, Tarybos sprendimas visų problemų neišspręs, tačiau tvarkos esą bus daugiau.

„Galiojančias licencijas prekiauti alkoholiniais gėrimais turi aštuoni šimtai įmonių. Jau greitai kiekvienas turėsime nuosavą prekyvietę. Laikas įleisti džiną atgal į butelį”, – sakė savivaldybės atstovė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.