Ūkio ministras Lisabonoje aptars aplinkosaugos ir energetikos iššūkius

Ūkio ministras Vytas Navickas šeštadienį dalyvaus Lisabonoje vykstančiame neformaliame Europos Sąjungos (ES) Konkurencingumo ministrų tarybos posėdyje.

Dvišaliame Lietuvos ūkio ministro Vyto Navicko ir Lenkijos ūkio ministro Piotro Gžegožo Vožniako (Piotr Grzegorz Wozniak) susitikime numatoma – aptarti abiem šalims aktualius energetikos klausimus ir pristatyti Lenkijos ministrui esmines Lietuvoje priimto naujojo Atominės elektrinės įstatymo nuostatas.

Pasak ūkio ministro V. Navicko, Lenkijai jau yra pateiktas Atominės elektrinės įstatymas bei informacija apie vėliau priimtą Lietuvos Vyriausybės nutarimą.

Konkurencingumo taryboje ministrai pasikeis nuomonėmis dėl aplinkosaugos ir energijos naudojimo iššūkių integravimo į Europos pramonės politiką.

Lietuva pritaria siekiui integruoti aplinkosauginius ir efektyvaus energijos naudojimo iššūkius į Europos pramonės politiką kuriant naują – „žaliąją” – pramonės politiką. Pritariame pagrindiniams darnios pramonės politikos principams: skatinti technologijų, produktų ir paslaugų kūrimą efektyviai naudojant energiją ir nekenkiant aplinkai; sukurti dinamišką vidaus rinką, kurioje vyktų „žaliųjų” produktų, technologijų bei paslaugų sklaida.

Tarybos metu diskutuojant mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) klausimais ES šalių ministrai pasikeis nuomonėmis dėl inovatyvių MVĮ finansavimo mechanizmų, MVĮ konkurencingumo skatinimo mažinant administracinę naštą, MVĮ internacionalizacijos bei MVĮ ir energijos efektyvumo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.