Gelbėtojams rūpesčius kelia „užsieniečiai” iš Lietuvos

Vakar popiet, besikeičiant vėjo krypčiai, pajūrio gelbėtojai lengviau atsiduso – vos ne visą savaitę trukęs skęstančiųjų gelbėjimo maratonas, atrodo, turėtų aprimti.

Apie vidurdienį Smiltynėje skendo trys žmonės. Iš vandens gelbėtojai traukė 53 metų motiną su dukra, atvykusias iš Raseinių. Prigėrusiai daug vandens 15 metų merginai prireikė medikų pagalbos.

Poilsiautojos pradėjo skęsti Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos (KSGT) viršininko Virginijaus Urbono akyse.

„Baisu. Motiną pradėjo nešti į vieną pusę, dukrą – į kitą, nors jos buvo įspėtos. Viską lemia šiltas, 19 laipsnių vanduo, tad atvykę iš kitur nori išbandyti įšilusią jūrą ir nekreipia dėmesio į bangas bei sroves, nešančias tolyn”, – sakė viršininkas.

Po valandos Smiltynės gelbėtojų pagalbos prireikė skendusiam berniukui. Pasak budinčio gelbėtojo Algio Ginaičio, skęstantieji iš vandens vakar buvo traukiami kas 10-15 minučių.

Per porą valandų dar buvo išgelbėti 7 poilsiautojai, o dar dešimčiai pradėjusių skęsti žmonių pavyko patiems išsikapstyti iš vandens, kol į pagalbą atskubėdavo gelbėtojai. Pasak V. Urbono, panaši situacija savaitės viduryje buvo Melnragėje ir Giruliuose.

Ketvirtadienį Klaipėdos paplūdimiuose buvo ištraukta 11 žmonių: 5 I Melnragėje, po tris – II Melnragėje ir Smiltynėje.

„Nusibodo jau fiksuoti įvykius. Ką darysi, kai suvažiuoja „užsieniečiai” iš visos Lietuvos, o tėvai nežiūri savo vaikų”, – guodėsi KSGT vyresnysis specialistas Aleksandras Mefiodas, užsieniečiais vadindamas ne pajūrio, o jūros pavojų nežinančius kitų miestų bei rajonų gyventojus.

Jis prognozavo, kad dėl vakarop pradėjusio rimti vėjo bei bangų sumažės ir darbo. Vakar bangų aukštis siekė penkis metrus, plevėsavo griežtai draudžianti maudytis raudona vėliava.

Pats darbymetis vakar buvo ir Palangos gelbėtojams: gyvybė išgelbėta 16 metų Kretingos gyventojui ir 19 metų merginai. Šventojoje iš jūros ištraukti 31 metų ir 63 metų vilniečiai, 34 metų vilkaviškietis. Išgelbėtiems poilsiautojams prireikė medikų pagalbos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.