Maskva tikisi rudenį pradėti derybas dėl ĮGES patobulinimo

Maskva numato rudenį pradėti derybas su partneriais Įprastinės ginkluotės Europoje sutartyje (ĮGES) dėl šios sutarties patobulinimo.

„Mes tikimės, kad jau rudenį prasidės dalykinės derybos su mūsų partneriais Įprastinės ginkluotės Europoje sutartyje, taip pat su JAV ir NATO dėl šios sutarties patobulinimo”, – penktadienį sakė Rusijos URM Saugumo ir nusiginklavimo klausimų departamento įprastinės ginkluotės kontrolės skyriaus viršininkas Antonas Mazuras.

Pasak jo, derybose daugiausia dėmesio bus skiriama „pirmiausia tokiems principiniams klausimams kaip būtinybė, kad sutartį ratifikuotų visos NATO šalys, galimybė sumažinti NATO šalims leistą didžiausią ginkluotės kiekį atsižvelgiant į karinį potencialą, kurį Aljansas įgijo po savo plėtros, taip pat panaikinti kariuomenės ir kovos technikos flangų apribojimus Rusijai jos šiaurės vakarų ir pietiniame pasienyje”.

Jis pabrėžė, kad Rusija, kaip JAV ir NATO, suinteresuota, kad būtų kontroliuojama įprastinė ginkluotė Europoje, ir paragino patobulinti ĮGES.

Diplomatas patikslino, kad iki Rusijos dalyvavimo Įprastinės ginkluotės Europoje sutartyje sustabdymo Maskva vykdys visus savo įsipareigojimus šioje sutartyje.

„Remiantis prezidento Rusija dalyvavimo ĮGES sustabdymas įsigalios po 150 dienų, tai yra nuo šių metų gruodžio 12 dienos. Iki to laiko mes vykdysime visus įsipareigojimus sutartyje”, – pranešė A.Mazuras.

„Štai liepos 17 dieną Rusija nusiuntė ĮGES pusmečio pranešimą apie mūsų kariuomenės ir karinės technikos falangų apribojimus”, – pridūrė jis.

Pasak jo, kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimas apie tai, kad Maskva nutraukia tarpusavio karinę patikrą, kaip laikomasi ĮGES, neatitinka tikrovės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.