„Kelio į žvaigždes 3” atrankoje – ir Kultūros ministras

Milžiniškas susidomėjimas populiariausiu visų laikų muzikiniu realybės šou „Kelias į žvaigždes 3” neslūgsta. Šiomis dienomis LNK vyksta antrasis atrankos į „Kelią į žvaigždes 3” etapas, į kurį pakviesti net 135 kandidatai, pasiryžę viskam, kad tik įgyvendintų savo svajonę – dainuoti.

Iš viso anketas dalyvauti šou užpildė 4 tūkstančiai pretendentų, iš jų į pirmąjį atrankos etapą Vilniuje ir Klaipėdoje buvo pakviesti per tūkstantį jaunuolių, svajojančių užkariauti Lietuvos koncertų sales, arenas ir scenas.

Antrajame atrankos etape be kitų kandidatų dalyvavo Dainė Baumilė, kurią atlydėjo vyro brolis Vaidas Baumila, taip pat „Iššūkyje žvaigždėms” dalyvavęs Eimantas Strolė ir „Anties” lyderio Algirdo Kaušpėdo dukra Algė.

Tris dienas vyksiančioje atrankoje dirba ir žinomi šalies muzikos ekspertai bei dainininkai. Be atrankos komisijoje dirbančių laidos režisierių Editos Kabaraitės, Dariaus Dapkaus, prodiuserės Lauros Užupienės, vedėjo Arūno Valinsko, muzikos prodiuserio Modesto Karnaševičiaus, savo nuomonę apie konkursantus išsakė dainininkas Edmundas Kučinskas, operos solistas Vytautas Juozapaitis, Kultūros ministras Jonas Jučas.

„Dabar, kai Seimas atostogauja, o Vyriausybės posėdžiai nevyksta, nusprendžiau priimti pasiūlymą ir kelias valandas pabūti „Kelio į žvaigždes” atrankoje. Gerai, kad vyksta tokie šou, kurie užima žiūrovą, aktyvina žmogų. Čia dalyvaujantys jaunuoliai turi tikslą. Neseniai per žinias žiūrėjau reportažą, kuriame vienas mokinys sakė, kad ateityje planuoja gyventi iš pašalpų. Mane toks pasyvumas sukrėtė”, – sakė atrankoje į „Kelią į žvaigždes 3” dalyvavęs Kultūros ministras Jonas Jučas, garsaus džiazo festivalio „Kaunas Jazz” siela.

Pasak ministro, atlikėjo ar dainininko duona – sunki. „Į antrąjį etapą pateko šimtas iš kelių tūkstančių, o pasiseks tik vienetams. Būtų gerai, kad euforija patekus į šou būtų adekvati, kad paskui nereikėtų skaudžiai nusivilti”, – perspėjo ministras.

Kultūros ministras aukščiausią balą žadėjo parašyti 3-4 kandidatams, kurie jam padarė įspūdį. „Yra talentingų jaunuolių, bus įdomu, pasižiūrėti, kaip jiems seksis. Jei neturėsiu laiko žvilgtelti, paprašysiu, kad pasektų šou ir informuotų”, – sakė J. Jučas.

Kitas garsus atrankos ekspertas, operos solistas Vytautas Juozapaitis sako, kad atrankoje nesivadovauja tais pačiais kriterijais, kaip Muzikos ir teatro akademijoje per egzaminus. „Nors daugiausia kreipiau dėmesio į vokalinius sugebėjimus, klausą, man svarbiausia buvo kandidato asmenybė. Manyčiau, „Kelio žvaigždes” dalyvis pirmiausia turi būti artistas, turi mokėti pasakyti tai, ką nori. Jis turi būti ekstravertas, o ne intravertas”, – pabrėžė V. Juozapaitis.

Komijos nariai ir ekspertai kiekvieną iš kandidatų vertino balų skale nuo vieno iki trijų. Susumavus visų rezultatus, paaiškės kelios dešimtys laimingųjų. Jie vyks įrašinėti savo dainų įrašų studijoje ir tada paaiškės finalinis „Kelio į žvaigždes 3” dalyvių komplektas.

„Kelias į žvaigždes 3” – jau nuo rudens naujajame LNK sezone.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.