Bardų karavanas – pakeliui į Klaipėdos oazę

Pasitikime bardų karavaną: rytoj Klaipėdoje paskutinę savo vasaros žygio stotelę surengs Lietuvos dainuojantys poetai, praėjusį mėnesį leidęsi į pirmąją tokią kelionę ir netrukus pradėsiantys rengtis panašiam kitų metų projektui.

Klaipėdos koncertų salėje šeštadienį 17 val. startuos koncertas, kuriame pasirodys visas būrys lietuviškos dainuojamosios poezijos žanro propaguotojų: vienintelė žygio grupė „Briedis 24”, Povilas Girdenis, Saulės Lapėnas, Jonas Bagdonavičius, Jonas Baltokas ir kt. bei talentingų klaipėdiečių kompanija: Darius Žvirblis, Linas Švirinas, merginų trio „Astronomija”. Kaip įprasta šio žygio metu, koncertas – nemokamas.

Anot Kastyčio Petrylos, turą rengiančio Raseinių bardų klubo pirmininko ir grupės „Briedis 24” nario, nuo birželio 1 d. vykęs žygis, į kurio maršrutą buvo įtraukta dešimt koncertų vietų visoje Lietuvoje, pranoko organizatorių lūkesčius ir buvo itin sėkmingas.

Pašnekovas prasitarė, kad paskutiniojo koncerto uostamiestyje laukiama kaip geriausiojo projekto renginio. Scenoje, žadama, pamatysime ryškiausius žygio dalyvius.

Beje, rengėjų teigimu, Klaipėda buvo bene vienintelis miestas, be jokių kalbų ištiesęs bendradarbiavimo ranką žygiui. „Kitur prireikė net įrodinėti ir derėtis, o uostamiesčio Savivaldybė sutiko mūsų iniciatyvą itin šiltai ir už tai norime miestui atskirai padėkoti”, – sakė Kastis.

Skaudvilėje prasidėjęs žygis per Lietuvą buvo žvalgybinis projektas.

„Įsitikinome, kad mūsų atliekama muzika reikalinga žmonėms, ir kuo toliau – tuo labiau. Publika išsiilgo minčių bei jausmų tikrumo ir garso gyvybės, – įspūdžiais dalijosi jau apie 30 metų muzikuojantis Kastis, kuris groja savo paties sumeistrautomis gitaromis.

– Kitų metų žygį pradėsime planuoti netrukus – nuo rugpjūčio 1-osios. Jau turime numatę aštuonius naujus maršruto punktus, be šiemet „aprobuoto” dešimtuko, ir deramės dėl bendradarbiavimo su Lenkijos bei Rusijos Kaliningrado srities muzikantas ir gastrolių šiose šalyse.”

Šiemetinio žygio metu bardai surengė tik vieną mokamą koncertą – Panemunės pilyje. Beje, būtent čia, kaip ir Kaune, renginio atmosfera buvo itin šilta.

Anot organizatoriaus, kitais metais visi projekto renginiai bus mokami. „Esame entuziastai, tačiau vien gerų norų, deja, organizuoti tokiems dalykams nepakanka”, – sakė Kastis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.