Lietuvių aistra – ispanams nauda

Finansiškai įgalus pamišęs dėl krepšinio aistruolis, panoręs savo akimis pamatyti vyrų Europos čempionatą rugsėjo mėnesį vyksiantį Ispanijoje, yra priklausomas nuo daugelio aplinkybių. Bilietų skaičių numatė organizatoriai, aistruoliai juos gali įsigyti tik sutikę su oficialios Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kelionių agentūros „Saitas” keliamomis sąlygomis.

Tik „Saitas”

Tiesa, ir „Saitas”, norėdamas gauti bilietų, turi šokinėti pagal ispanų dūdelę, savo klientus guldyti ir maitinti viešbučiuose, kuriuos nurodo ispanai.

Lietuviai džiaugiasi ir tuo, nes iš pradžių organizatoriai, lyg pasityčiodami iš krepšinio šalies, skyrė mūsų šaliai juokingą 50 bilietų kvotą. Po šios pribloškiančios žinios oficiali Lietuvos krepšinio aistruolių vežėja – agentūra „Saitas” ir Lietuvos krepšinio federacija kelias savaites derėjosi dėl bilietų kvotos padidinimo.

Jis, mėgindamas įtikinti čempionato organizatorius padidinti kvotas krepšiniu sergančiai Lietuvai, pateikė iškalbingą pavyzdį: „Kas būtų, jei Ispanijai, pamišusiai dėl futbolo, pasiūlytų vos 50 bilietų paketų į pasaulio futbolo čempionatą? Turbūt palaikytumėte tai įžeidimu”.

Pavyko įkalbėti ispanus, jie padidino Lietuvai bilietų kvotą iki 400. Tačiau juos įsigyti galima perkant kompleksinį kelionės paketą (bilietai į varžybas, nakvynė, maitinimas ir kt.).

Anot LKF generalinio sekretoriaus M.Balčiūno, taip parduodami paketus, ispanai siekia gauti daugiau pajamų.

„Jie nori padengti čempionato organizavimo kaštus ir tokios praktikos greičiausiai laikysis Lietuva, kuri rengs 2011 metų Europos pirmenybes”, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Gali mūsų tautiečiai Ispaniją pasiekti savais keliais („Saitas” tai yra numatęs) net pigiau, tačiau bilieto jie negaus, jei nenorės nakvoti ispanų pasiūlytame viešbutyje.

Beregint išgraibstė

Įpratę į čempionatus vykti aistruoliai internete seka, kada bus pradėti platinti bilietai. Kaip ir laukta, nedidelį kiekį bilietų organizatoriai iš pradžių platino internetu. Jie buvo iššluoti per pusvalandį. Niekas neabejoja, kad juos sugriebė perpardavinėtojai. Verteivos skubėjo supirkti kuo daugiau bilietų į daugiausia susidomėjimo kelsiančius finalinius etapus.

Iš likusių didžiosios dalies bilietų Europos čempionato organizatoriai sudarė pasiūlymų paketus. Oficiali čempionato kelionių agentūra jų kainą sudarė priklausomai nuo viešbučių lygio.

Nepigūs bilietai

Bilietas į vienos dienos C grupės (kur žais ir Lietuvos rinktinė) rungtynes kainuoja 40-60 eurų. Daugkartinis leidimas į visas grupės rungtynes – 90-144 eurus.

Vienos dienos bilietai į finalinio etapo (ketvirtfinalis, pusfinalis, finalas) varžybas kainuoja 50-105 eurai, o daugkartiniai leidimai į visas kovas (12 rungtynių per 4 dienas) – 187-304 eurų.

Agentūros atstovai paskaičiavo, kad lietuviui kelionė į Ispaniją ir išlaidos šioje šalyje vidutiniškai sieks 7 tūkstančius litų. Tiesa, galima pirkti paketą, kurio kaina net 15 tūkstančių ir daugiau.

Į kvalifikacines varžybas Lietuvos aistruoliai paketuose gaus antros kategorijos, o lemiamas – trečios kategorijos bilietus. Žinant tai, kad lemiamų varžybų arenose bus keturios kategorijos, lietuviams kovas teks stebėti bemaž iš palubių.

Apie čempionatą

35-asis Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 3-16 dienomis. Dalyvaus ekipos iš penkiolikos Europos šalių (Čekijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Portugalijos, Prancūzijos, Rusijos, Serbijos, Slovėnijos, Turkijos ir Vokietijos).

Čempionato atrankinės rungtynės vyks penkiuose Ispanijos miestuose: Alikantėje, Granadoje, Palma de Maljorkoje ir Sevilijoje. Madride – visos likusios čempionato rungtynės, taip pat pusfinaliai ir finalas.

Visos čempionate dalyvaujančios ekipos yra suskirstytos į 4 grupes: A, B, C ir D.

A grupėje esančios komandos varžysis Granados mieste, B grupės – Sevilijoje, C – Palma de Maljorkoje ir D – Alikantėje.

Mūsų krepšinio rinktinė pateko į C grupę ir atrankos rungtynes rugsėjo 3 – 5 dienomis Palma de Maljorkos mieste žais su Turkija, Čekija ir Vokietija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.