Gyvūnams skelbia karą

Savivaldybės specialistai užsimojo panaikinti daugiabučiuose nelegaliai gyventojų įkurtas gyvūnų prieglaudas.

Pirmuoju taikiniu tapo Šilutės plente gyvenanti pensininkė, auginusi dešimt kačių ir šunį.

„Dėl šio buto kone kasdien sulaukdavome skundų. Kaimynai piktinosi dėl katinų šlapimo smarvės. Tačiau nors ne kartą bandžiau patekti pas šeimininkę, ji neatidarydavo durų”, – teigė Sanitarinės kontrolės poskyrio vedėja Nina Gendvilienė.

Paskutinį kartą pas pensininkę ji nuvyko su policijos pareigūnu. Išvydusi uniformuotą žmogų, moteris duris pravėrė. Tačiau tikino į butą įsileisti negalinti, nes yra neapsirengusi.

Vis dėlto N.Gendvilienei pavyko patekti į nedidelį vieno kambario butą.

„Tai, ką pamačiau, sukrėtė. Katinų – daugybė. Vieni ėda, kiti vemia. Nusakyti smarvę nerandu žodžių”, – patirtais įspūdžiais dalijosi specialistė.

Ji iškvietė „Nuarą”. Šie iš buto išvežė 10 katinų ir šunį. Tačiau neaišku, kiek gyvūnų dar liko bute, nes pensininkė jame katėms buvo įrengusi specialias slėptuves.

Kačių mylėtojai buvo skirta 100 litų bauda. Moteris ją iškart sumokėjo.

N.Gendvilienė nė neabejojo, kad tokių nelegalių gyvūnų prieglaudų mieste gali būti dar daugiau.

Tačiau apie jas specialistai sužino tik tada, kai sulaukia skundų iš gyventojų.

„Šiomis dienomis kone kasdien važiuoju į Naujakiemio gatvę. Gautas skundas, kad vieno buto šeimininkė laiko penkias kates. Esą ji tempia iš konteinerių atliekas ir iš jų verda gyvūnams ėdesį, todėl sklinda baisi smarvė. Gyventojai skundžiasi ir tuo, kad per supuvusias lubas iš kačių mylėtojos buto į žemiau esantįjį sunkiasi gyvūnų šlapimas ir srutos”, – teigė N.Gendvilienė.

Tačiau patekti į problemų keliantį butą ji negali – šeimininkė neatidaro durų, o priversti negalima.

Pagal Klaipėdos miesto gyvūnų laikymo ir priežiūros taisykles, daugiabučio gyventojai savo bute gali auginti vieną šunį arba dvi kates.

Tačiau namo gyventojai savo susirinkime gali pasitvirtinti vidaus tvarkos taisykles, kuriose būtų numatyta, kad laikyti gyvūnus išvis draudžiama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.