Lietuvoje bus aptariami posovietinės erdvės konfliktai

Šių metų liepos 24 –28 dienomis, seminarų ir konferencijų centre „Dubingiai” Geopolitinių studijų centras rengia viešosios iniciatyvos projektą – Vasaros akademiją, kurios metu bus nagrinėjamos aktualios posovietinėje erdvėje kylančių konfliktų prevencijos, sprendimų ir pasekmių temos. Akademijos metu mokslo atstovai, politikai, diplomatai bei visuomenininkai skaitys pranešimus apie įšaldytus konfliktus, jų sprendimų galimybes, dinamiką bei pasekmes, posovietinės erdvės konfliktuose naudojamą prievartą, jos formas ir mastą.
Projekto partneris – Sankt-Peterburgo (Rusija) Tarptautinės ir regioninės politikos centras. Rėmėjai: LR Vyriausybė, LR Užsienio reikalų ministerija, Atviros Lietuvos fondas, Konrado Adenauerio fondas, JAV German Marshall fondo transatlantinis centras Centrinei ir Rytų Europai, JAV ambasada Lietuvoje.

Ypatingą dėmesį Vasaros akademijos dalyviai žada skirti trečiųjų šalių vaidmeniui, sureguliuojant posovietinės erdvės konfliktus, Europos sąjungos, atskirų jos valstybių, NATO, Rusijos ir kitų šalių dalyvavimui konfliktų prevencijos ir sprendimo procese.

Projekto tikslas – įtraukti buvusios Sovietų sąjungos jaunimą, jaunuosius profesionalus bei patyrusius pranešėjus į diskusijas apie pilietinės visuomenės plėtros ir demokratijos skatinimą, skleisti demokratijos ir taikos įdėjas linkusiose į konfliktus teritorijose.

Buvusios Sovietų sąjungos teritorijoje konfliktai nerimsta tarp Gruzijos, Abchazijos ir Pietų Osetijos, Moldovos ir Padnestrės, Rusijos ir Čečėnijos, įtampa juntama tarp Vakarų ir Rytų Ukrainos. Visos šios temos susilauks projekto dalyvių dėmesio.

Vasaros akademijos darbe dalyvaus Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos, Gruzijos, Abchazijos teritorijos, Pietų Osetijos teritorijos, Moldovos, Padnestrės teritorijos ir Baltarusijos. Visus pranešimus planuojama sudėti į vieną rinkinį, kuris trimis kalbomis (lietuvių, anglų ir rusų) bus paskelbtas www.geopolitika.lt ir partnerių tinklapiuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.