UAB PN „Lina” investuoja 2 mln. litų į naujas statybinių atliekų rūšiavimo technologijas

Pastatų griovimo bei statybinių atliekų priėmimo bendrovė UAB Prekybos namai „Lina” modernizuoja gamybą ir investuoja 2 mln. litų į naujas statybinių atliekų rūšiavimo technologijas. Bendrovėje pradeda veikti Vokietijos kompanijos „Averman” statybinių atliekų rūšiavimo linija.

UAB PN „Lina” direktorius Arūnas Mažeika teigia, jog investuoti į atliekų rūšiavimą šiuo metu yra būtina: „Sparčiai augant statybų rinkai, didėja ir statybinių atliekų kiekiai. Be to, iš naujų gyvenamųjų namų statybos vietų į mūsų bendrovės eksploatuojamą aikštelę pristatomos statybinės atliekos yra smarkiai užterštos antrinėmis žaliavomis bei buitinėmis atliekomis”.

Naujoji statybinių atliekų rūšiavimo linija yra galingiausia tokios paskirties linija Lietuvoje. Naudojant ją, per valandą planuojama išrūšiuoti iki 100 tonų statybinių atliekų, atskiriant plastiką, medieną, popierių ir metalą nuo betono bei plytų skaldos žaliavos.

A. Mažeika akcentuoja UAB PN „Lina” siekį mažinti pristatomų į sąvartynus atliekų kiekį: „Visame pasaulyje vis garsiau kalbama apie būtinybę tausoti gamtos išteklius. Džiaugiuosi, jog nuo šiol mes turėsime sąlygas kaip niekad rimtai žvelgti į šią visuotinę problemą ir prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo”.

Šis investicinis projektas yra iš dalies finansuojamas iš Lietuvos aplinkos apsaugos fondo – jis projekto įgyvendinimui skyrė 250 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.