Rusija planuoja pradėti eksploatuoti antrąją naftotiekio iš Rytų Sibiro eilę 2015-2017 metais

Antroji naftotiekio Rytų Sibiras-Ramusis vandenynas eilė gali būti pradėta eksploatuoti 2015-2017 metais, sakė ketvirtadienį Rusijos energetikos ir pramonės ministro pavaduotojas Andrejus Dementjevas.

„Antrosios eilės paleidimas priklauso nuo Rytų Sibiro telkinių parengimo tempų, o objektyviai vertinant tai įmanoma 2015-2017 metais, gal ir anksčiau”, – sakė jis per vyriausybės posėdį.

„Ši vamzdynų sistema leis Rusijai diversifikuoti naftos eksportą ir sukurti sąlygas naujai Azijos-Ramiojo vandenyno regiono šalių rinkai užimti. Rusijos dalis šioje rinkoje gali viršyti 6 procentus”, – sakė A. Dementjevas.

Skovordino punktas, esantis Amūro srityje per 100 km nuo sienos su Kinija, – galinis šiuo metu tiesiamos pirmos naftotiekio eilės taškas. Iš čia bus nutiesta atšaka į Kiniją.

Užbaigti statybas planuojama 2008 metais. Iki tol planuojama paleisti patį vamzdyną, geležinkelio punktą, Skovorodino terminalą žaliavoms iš cisternų perkrauti į tanklaivius Ramiojo vandenyno pakrantėje.

Vamzdyno atšakos į Kiniją statybą planuojama pradėti 2008 metais, ją ties Kinijos kompanijos.

Bendras naftotiekio pajėgumas, nutiesus antrąją eilę, turėtų siekti 80 mln. tonų per metus. Iš pradžių pirmuoju etapu jis buvo planuojama 50 mln. tonų, antrajame – 30 mln., bet dabar šios apimtys pasikeitė vietomis, nes vamzdyno užpildymo garantijos iš naftos gavybos kompanijų kol kas negautos.

Tiesiant naftotiekį Rytų Sibiras-Ramusis vandenynas daugiausia atsižvelgta į dideles naftos atsargas Rytų Sibire.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.