Saugiausi – „japonai”

Britų vartotojai, kaip, beje, ir vokiečiai, itin dažnai sudarinėja kokybiškiausių bei patikimiausių automobilių sąrašus. Šįkart dėmesį jie skyrė mašinų saugumui.

Jei nutarėte rinktis naują automobilį, patartina atkreipti dėmesį į interneto portalo „MSM Cars” ekspertų sudarytą saugiausių modelių reitingą.

Pažymėtina tai, kad tarp saugiausių modelių visose klasėse buvo Japonijos gamintojų produkcija.

Pavyzdžiui, tarp mažalitražių automobilių saugiausiais britai pripažino visus tris „japonus” – „Toyota Yaris”, „Honda Jazz” ir „Mazda2”.

Kompaktinėje klasėje tokiais tapo 1-osios serijos BMW, „Mazda3” bei „Volkswagen Golf” modelius, tarp vidutinių automobilių – „Toyota Prius”, „Lexus” IS klasės atstovai, 3-iosios serijos BMW ir „Honda Accord”, o tarp limuzinų – „Lexus” GS klasė, „Audi A6” bei „Jaguar XJ”.

Japonai gamina ir saugius minivenus – tarp kompaktinių vienatūrių toks yra „Nissan Note”, saugiu pripažintas ir „Renault Modus”, o tarp didesnių – „Toyota Avensis Verso”, „Honda FR-V” ir „Ford S-Max”.

Jei rinksitės sportinį modelį ar kabrioletą, dėmesį patariama atkreipti į „Mazda MX-5” bei „Volkswagen Eos”.

Kas gi tokiu atveju yra nekokybiški ir todėl nesaugūs, tiesa, tarp padėvėtų modelių? Britų žurnalo „Which?” teigimu, tarp automobilių iki 8 metų senumo tokiais galima vadinti „Chevrolet Spark”, „Dodge Caliber”, „Chrysler Voyager”, „Citroen Xsara” bei „Citroen Saxo”, „Renault Megane”, „Fiat Punto”, „Rover 200” bei pirmosios kartos „Land Rover Freelander”.

Japonai britams lyderiais yra ir dar vienoje srityje – autorizuotų servisų.

Remiantis žurnalo „What Car?” bei tyrimų bendrovės „J. D. Power and Associates” 18 187 vairuotojų apklausų rezultatais, paaiškėjo, jog Ūkanotojo Albiono gyventojai penkias žvaigždutes už aptarnavimo kokybę skyrė „Daihatsu”, „Honda”, „Lexus” ir „Toyota” servisams.

Po keturias žvaigždutes gavo „gimtųjų” markių „Jaguar” ir „Land Rover” servisai bei „Mazda” ir „Volvo”, tris – „Ford”.

O štai blogiausiai aptarnauti britų vairuotojai pasijuto italų markių servisuose – „Fiat” (2 žvaigždutės) ir „Alfa Romeo” (1).

Pastarasis reitingas buvo sudaromas atsižvelgiant į vairuotojų nuomonę apie aptarnavimo kainas, išankstinės registracijos paprastumą, darbuotojų kompetenciją bei mandagumą ir pan.

Nepaisant dydžio, „japonai” „Toyota Yaris”, „Honda Jazz” ir „Mazda2” yra saugiausi subkompaktinių modelių klasėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.