Jūros šventės scenose – vėjo dainos, šokiai ir geros nuotaikos pamokos

Liepos 27-29 dienomis Jūros šventės 2007 svečiai turės galimybę klausytis unikalių, specialiai didžiausiai vasaros fiestai parengtų muzikinių projektų. Juose dominuos vėjo ir jūros tematika. Pagrindinės scenos įsikurs Kruizinių laivų terminale bei Teatro aikštėje – čia vienu metu vyks nemokami skirtingų žanrų koncertai, kuriuos tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Laimės paieškos jūroje ir krante

Liepos 27 d., penktadienį Teatro aikštę užtvindys liaudiška muzika. Koncerte-vakaronėje „Susirinko sveteliai į žvejo kiemelį” šeimininkaus klaipėdiškiai „Kuršių ainiai”, o jiems talkins į svečius atvykę Nidos, Klaipėdos, Šiaulių, Sadūnų liaudiškos muzikos kolektyvai.

Pirmą kartą Teatro aikštės koncertinė pakyla bus sudaryta iš skirtinguose aukščiuose išdėstytų plokštumų – vienoje jų muzikuos kapelininkai, kitoje suksis šokėjų poros.

Tą patį vakarą Kruizinių laivų terminale vyks teatralizuotas muzikinis šou „Jūra ir krantas”. Jūros šventės atidarymo koncerta dainuos Vladas Kovaliovas, Aleksandras Petrulis ir Aurelija Čižauskaitė (LTV laida „Iššūkis žvaigždėms”), Stasys Povilaitis, Veronika Povilionienė ir kiti populiarūs atlikėjai, kurie muzikiniais kūriniais kvies į gimtąjį kraštą sugrįžti po pasaulį išsibarsčiusius tautiečius.

Liepos 28-ąją Teatro aikštėje prasidės „Country vėjų sąskrydis”, kurį organizuoja nepailstantis country muzikos ambasadorius Virgis Stakėnas. Pasak jo, trečią kartą vykstantis ir kasmet naujų formų ieškantis renginys pamažu išauga į tarptautinį ir jau tampa festivaliu. Šiemet „Country vėjų sąskrydyje” dalyvaus ne tik žinomiausi šio žanro atlikėjai iš Lietuvos, bet ir artimiausi kaimynai iš Latvijos bei Estijos.

Tradicinis šventės mecenato „Švyturio” koncertas „Kartą prie Švyturio” šeštadienį į Kruizinių laivų terminalą kvies visus, ieškančius laimės ir bandys pateikti receptus, kaip ją surasti. Savo laimės formulę atskleis Violeta Riaubiškytė, Vilius Tarasovas, Edmundas Kučinskas, „Delfinai”, „Yva” ir kiti atlikėjai. Juos „tardys” Auksinė žuvelė (Inga Jankauskaitė) ir Senis (Egidijus Sipavičius).

Uždarymo koncerte – A.Mamontovas ir atgimę „biksai”

Paskutinę Jūros šventės dieną Kruizinių laivų terminale visus į koncertą sukvies „Tele bim-bam” kompanija, o vakare ten pat vyks džiazo ir kamerinės muzikos fiesta „Vandens miestas”. Populiarius roko, džiazo kūrinius bei originalias klaipėdiečio Deivido Kontrimo kompozicijas atliks Klaipėdos kamerinis orkestras, džiazo kvartetas, Stepas Januška, „Cappella A”.

Jūros šventės uždarymo koncertą, kuriame pasirodys popmuzikos grandas Andrius Mamontovas bei legendinė grupė „Bix”, dovanos gimtadienį švenčianti televizija „Balticum” bei bendrovė „Omnitel”. Specialiai Jūros šventės pasirodymui vėl susibūrę „biksai” bei vienas populiariausių lietuvių dainininkų A.Mamontovas atliks kultinius senus ir naujausius kūrinius. Po koncerto dangų nutvieks vienas įspūdingiausių ir brangiausių fejerverkų per Jūros šventės istoriją.

Prie burlaivio „Meridianas” Jūros šventės dienomis vėl atgims „Švyturio šalis” su pernai populiarumo sulaukusia atvira šokių aikštele. Tris dienas ir vakarus kas valandą joje bus mokoma šokių, dainų ir gerų linkėjimų. Parodomąsias programas demonstruos žinomiausi Klaipėdos šokėjai bei kolektyvai, bus galima pasimokyti įvairių stilių šokių ir vyks unikalaus, specialiai Jūros šventei sukurto šokio „Vėjo, vėjo, vėjo” pamokos. Šio šokio mokys ne tik profesionalūs šokėjai – šokio melodijas po Jūros šventės renginius nešios Švyturio šalies pučiamųjų orkestras.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.