Berezovskis apkaltino Putiną užsakius jį nužudyti

Tremtyje gyvenantis Rusijos milijardierius ir aršus Kremliaus kritikas Borisas Berezovskis trečiadienį apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną asmeniškai užsakius sąmokslą jį nužudyti.
B.Berezovskis teigė, kad pastarosiomis savaitėms buvo išskridęs į užsienį, kai Didžiosios Britanijos policija informavo jį apie įtariamą sąmokslą.

Jo komentarai pasirodė tuo metu, kai tarp Londono ir Maskvos auga įtampa dėl pernai surengtos buvusio saugumo agento Aleksandro Litvinenkos žmogžudystės.

„V.Putinas asmeniškai (surengė) sąmokslą prieš Litvinenką ir mane”, – žurnalistams Londone teigė B.Berezovskis, kai vienas britų laikraštis pranešė apie mėginimus jį nužudyti.

Galvoje turėdamas praėjusį lapkritį surengtą A.Litvinenkos nunuodijimą radioaktyviomis medžiagomis, jis teigė: „Labai svarbu, kad po Litvinenkos bylos Vakarai pamatytų, koks yra Ponas Putinas”.

B.Berezovskis, kuris sakė, kad sąmokslas jį nužudyti „visai jo nenustebino”, teigė, kad ir V.Putinas, ir jo režimas yra „nusikalstami”, ir tvirtino, kad nužudymo planą „asmeniškai parengė ponas Putinas”.

Anot Londono bulvarinio dienraščio „The Sun”, samdytas žudikas iš Rusijos ketino nužudyti politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje gavusį B.Berezovskį viešbutyje „Hilton” Londono centre.

Britanijos valdžia iš anksto sužinojo apie rengiamą pasikėsinimą. Kontržvalgybos MI-5 ir žvalgybos MI-6 agentai, bendradarbiaudami su Londono policijos kovos su terorizmu padalinio darbuotojais, visa parą stebėjo medžiotoją ir auką.

Prieš pat pasikėsinimą agentai gretimame kambaryje jau laukė žudiko ir suėmė jį, jam dar nespėjus iššauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.