Šiaurės Korėja uždarė dar keturis branduolinius objektus

Šiaurės Korėja, kuri anksčiau uždarė Jongbjono reaktorių, dabar uždarė visus savo branduolinius objektus, trečiadienį žurnalistams sakė Jungtinių Tautų (JT) atominės energetikos priežiūros agentūros vadovas.

„Taip, patvirtinome, kad visi penki branduoliniai objektai buvo uždaryti”, – sakė Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) vadovas Mohamedas ElBaradei (Mohamedas ElBaradėjus).

Tai jis pranešė tokiu metu, kai trečiadienį turi būti atnaujintas naujas šešiašalių derybų ratas dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos sustabdymo.

Vyriausiasis JAV derybininkas Christopheris Hillas (Kristoferis Hilas) Pekine antradienį po susitikimo su Kinijos pasiuntiniu sakė, kad šiuo metu nėra jokių didelių kliūčių, kurios trukdytų sustabdyti Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programą.

Ch.Hillas prieš šešiašales derybas surengė virtinę dvišalių susitikimų su Šiaurės Korėjos derybininku Kim Kye-Gwanu (Kim Kje Gvanu).

M.ElBaradei pirmadienį lankydamasis Bankoke sakė, kad jo inspektoriai patvirtino Šiaurės Korėjos pagrindinio branduolinio reaktoriaus uždarymą ir tikrina kitų keturių objektų uždarymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.