Europoje gali atsirasti naujas rūkalų gamybos milžinas

Britų „Imperial Tobacco Group” preliminariai susitarė dėl bendros Prancūzijos ir Ispanijos tabako kompanijos „Altadis” įsigijimo už 13 mlrd. eurų. Šiuo sandoriu būtų suformuotas naujas rūkalų gamybos milžinas Vakarų Europoje, trečiadienį pranešė Madrido prekybos rūmų atstovai.

„Dviejų stambiausių Europos tabako produkcijos gamintojų atstovai ką tik susitarė dėl „Altadis” pirkimo už 13 mlrd. eurų, tokiu būdu Europoje atsiras milžiniška tabako bendrovė, kuri užims pirmaujančią vietą Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos ir kai kurių Rytų Europos šalių rinkose”, – pareiškė Prekybos rūmų atstovas.

Pasak jo, „Imperial Tobacco Group”, kuri perka ispanų ir prancūzų įmonę po 50 eurų už akciją, taps stambiausiu rūkalų gamintoju pasaulyje.

„Tabako įmonių siekis jungtis aiškinamas tuo, kad pastaruoju metu sumažėjo rūkalų vartojimas Vakarų Europoje ir atitinkamai mažėja smulkesnių įmonių pajamos”, – sakė atstovas.

Jis pabrėžė, kad „galutinis sprendimas dėl „Altadis” pardavimo bus priimtas artimiausiu metu per šios kompanijos akcininkų susirinkimą”.

„Altadis”, „Balkanskaja zvezda”, „Gauloise” ir „Prima” cigarečių gamintoja, susikūrė susijungus ispanų bendrovei „Tabacalera” ir Prancūzijos „Seita”.

„Imperial Tobacco Group” šiuo metu užima ketvirtąją vietą tarp stambiausių pasaulio rūkalų gamintojų. Kompanija gamina ir tokias cigaretes kaip „Davidoff”, R1, „West”, „Woodbines”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.