Vandalų taikinyje – ugdymo įstaigos

Vandalų išpuolių nebepakenčiantys ugdymo įstaigų vadovai vis dažniau kreipiasi į policiją.

Tačiau tikimybė, kad teritorijoje siautėjantys chuliganai bus surasti ir atlygins nuostolius, – nedidelė.

Pirmadienį į policiją kreipėsi Regos ugdymo centro direktorė Irena Greičiūnienė. Atėjusi į darbą, ji pamatė, kad yra sulaužytas centro teritorijoje stovėjęs nedidelis etnografinis namelis. Padarytus nuostolius direktorė įvertino 4 tūkst. litų.

„Kiekvieną dieną mūsų centro kieme ką nors sulaužo. Tačiau kol nuostoliai nebuvo dideli, pareigūnų netrukdėme. Vis vien vargu, ar vandalus pavyks išaiškinti”, – sakė I.Greičiūnienė.

Ji svarstė, kad suniokoti Regos ugdymo centro turtą galėjo vaikai, kurie kasdien lankosi jų teritorijoje.

„Jų amžius įvairus – nuo ikimokyklinukų iki vyresnių paauglių. Keista, kad jie nieko nebijo. Su tokiais vaikais galima kalbėtis tik taikiai, nes jei varu vysime iš teritorijos, dar ir langus išmuš”, – patirtimi dalijosi direktorė.

Privati saugos tarnyba, su kuria savivaldybė yra sudariusi sutartį, saugo visas Klaipėdos ugdymo įstaigas. Tačiau apsaugos darbuotojai reaguoja tik pastate suveikus signalizacijai. Pastebėti vandalus, siaubiančius teritoriją, galima nebent atsitiktinai važiuojant pro šalį.

I.Greičiūnienė teigė, kad per 30 jos darbo metų, ši vasara yra pirmoji, kai tenka taip kentėti nuo vandalų.

Pakeisti išdaužtus langus naujais, nuvalyti išterliotas sienas, atstatyti išvartytus vaikų žaidimo įrenginius švietimo įstaigos turi už savo lėšas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.