P.Bonhomme‘o lėktuvas greičiausiai nardė Alpių kalnuose

Paulas Bonhomme (Didžioji Britanija/”Matador”) nugalėjo Mike Mangoldą (JAV/”Cobra”) penktajame „Red Bull Air Race” pasaulio čempionato etape, kuris praėjusį savaitgalį vyko Šveicarijoje Interlakeno mieste. Lėktuvai šįkart varžėsi sniegu padengtų Alpių viršukalnių fone.

Daugiau nei 60 tūkst. žiūrovų šildant vasaros saulutei matė svaiginančius lėktuvų skrydžius Alpių kalnuose, kur Air Race lenktynės vyko pirmąkart. Nugalėjęs antrą kartą šį sezoną P.Bonhomme ir toliau pirmauja bendroje čempionato įskaitoje su 26 taškais. Jį persekioja antras Alpėse likęs M.Mangoldas atsiliekantis dviem taškais.

Pergalę šįkart britui lėmė neįtikėtas skrydis 400 km/h greičiu (250 mph) įveikiant distanciją priešais tris žymias Šveicarijos viršukalnes Eigerį, Mönchą ir Jungfrau – tam jis sugaišo tik 1:11.08 minutės. Finale pralaimėjęs M.Mangoldas atsiliko 1.79 sekundės

„Nemaniau, kad paskutinis mano skrydis buvo toks pat geras kaip prieš tai buvę, bet, laimei, aš klydau. Vėjas buvo klastingas ir visą dieną darėsi vis stipresnis, bet mano lėktuvas dabar pačios geriausios formos”, – po pergalės sakė P.Bonhomme.

Lenktynėse dėl trečios vietos Peteris Besenyei (Vengrija/”Red Bull”) įveikė Steve Jonesą (Didžioji Britanija/”Matador”). Interlakenas buvo penktoji šių metų Red Bull Air Race pasaulio čempionato stotelė ir antroji Europoje. Pilotai be Šveicarijos jau aplankė Abu Dhabi, Rio de Janeiro, Monument Valley (JAV) ir apskrido pusę iš dešimties čempionato etapų. Pernai metais aštuoniose „Red Bull Air Race” lenktynėse apsilankė daugiau nei šeši milijonai žiūrovų.

Septynis kartus Fomulės 1 čempionas Michaelis Schumacheris lankėsi Interlakeno etape ir liko sužavėtas lėktuvų skrydžiais. Buvęs lenktynininkas iš Vokietijos šiuo metu gyvena Šveicarijoje ir nepraleido progos pasižiūrėti greičiausių pasaulyje lenktynių.

Kitas metų „Red Bull Air Race” pasaulio čempionato etapas vyks Londone liepos 28-29 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.