Palangoje – egzotiškas ir aistringas Dariaus ir Girėno gatvės atidarymas

Liepos 21 dieną naujai rekonstruotą Dariaus ir Girėno gatvę džiaugsmingai atvers P. Giunterio mušamųjų instrumentų ansamblis „Giunter Percussion”, Palangos pučiamųjų orkestras ir ypatingi festivalio „Palangos vasara” svečiai – Australijos aborigenų ir Torres salų šokio teatro trupė „DESCENDANCE”.
Dariaus ir Girėno gatvė – viena iš seniausių Palangoje, vedanti iki pat smėlėtojo pajūrio. Jos rekonstravimas svarbus ne tik miesto gyventojams, bet ir dažnai čia atvykstantiems poilsiautojams, miesto svečiams, mėgstantiems atsiriboti nuo didmiesčių šurmulio ir automobilį mielai iškeičiantiems į dviratę transporto priemonę. Dariaus ir Girėno gatvės atsinaujinimo proga organizuojama įspūdinga šventė, pilna užkrečiančio būgnų ritmo, linksmų Palangos dūdų ir egzotiškų Australijos aborigenų šokių.
18.15 val. pasirodys Pavelo Giunterio ansamblis „Giunter Percussion”. Ansamblio įkūrėjas ir meno vadovas Pavelas Giunteris – garsus solistas perkusininkas, Valstybinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris. „Giunter Percussion” – pirmasis mušamųjų instrumentų ansamblis Lietuvoje, gyvuojantis jau dvylika metų ir pamėgtas net toli už šalies ribų. Perkusijos meistrų programoje – nuo klasikinės iki modernios, world ir jazz muzikos.
19.00 val. linksmomis melodijomis gerą nuotaiką dalins Palangos pučiamųjų orkestras.
20.00 val. atidarymo kulminacija taps ir žiūrovų dėmesį sukaustys Lietuvoje dar niekada nesilankę svečiai iš Australijos. „DESCENDANCE” – senas aborigenų kultūros tradicijas tęsianti trupė, savo pasirodymuose pristatanti įvairias Australijos ir Torres salų gentis. Susibūrę 1993 metais aborigenų kultūros puoselėtojai tapo pirmuoju nepriklausomu Sidnėjaus profesionalių tradicinių šokių kolektyvu.
Su savo programa apkeliavusi 24 pasaulio šalis ir sudalyvavusi JAV, Kanados, Korėjos, Kinijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos ir kitų šalių muzikiniuose festivaliuose, trupė surengs ypatingą nemokamą pasirodymą ir Lietuvoje.
Tradiciniai šokiai – tai vienas iš svarbiausių aborigenų bendruomenės gyvenimo elementų. Mistinis pasirodymas, kuriam šokėjai pasipuošia egzotiškais kūno piešiniais iš natūralių dažų, stebino daugiau nei šimto pasaulio šalių svečius 2000 metais Sidnėjaus Olimpinėse žaidynėse. Tuomet „DESCENDANCE”, kaip vieni iš svarbiausių Australijos kultūros atstovų, per 24 dienas surengė net 70 pasirodymų įvairiose Sidnėjaus ir apylinkių vietose.
Pasirodymai, pilni gyvybės, senosios kalbos dainų ir iki šiol tebesaugomų aborigenų tradicijų, buvo specialiai atliekami tokiems ypatingiems asmenims kaip Dalai Lama, karalienė Elžbietai II, dainininkė Janet Jackson, aktoriai Bruce Willis, Arnold Schwartznegger, Sylvestor Stallone ir kitiems. Trupė dažnai kviečiama dalyvauti įvairiuose televizijos, radijo, teatro, filmų kūrimo projektuose.
„DESCENDANCE” kolektyvas, subūręs įvairių Australijos bei Torres salų genčių šokėjus, demonstruoja ne tik aborigenų tradicijas. Koncertai įvairiose pasaulio vietose skatina aktyvų bendradarbiavimą su kitų kultūrų atstovais, tad trupė šiuolaikinio šokio pagalba atskleidžia ir azijiečių, afrikiečių, Amerikos čiabuvių tradicinį meną.
2004 metais tapusi „Pasaulio kultūros” festivalio („World Culture Open”) nugalėtoja, „DESCENDANCE” trupė šiuo metu globoja ir daug kitų Australijos aborigenų šokių kolektyvų, moko ne tik ritmingų kūno judesių, bet ir piešinių, senosios kalbos, muzikos tradicijų.
Lietuvą retai pasiekiantys tolimos Australijos kultūros garsai festivalyje „Palangos vasara” prasiverš su didžiule egzotiškos muzikos, savita dvasia alsuojančių kūnų ir laukinių aistrų jėga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.