Restruktūrizuojant Vilniaus savivaldybę atleidimo lapelius gaus daugiau nei pusė darbuotojų

Nors restruktūrizuojant Vilniaus savivaldybę atleidimo lapelius gaus daugiau nei pusė darbuotojų, šis procesas neraminti turėtų tik blogai dirbančius, teigia Vilniaus meras liberaldemokratas Juozas Imbrasas.

Kaip spaudos konferencijoje antradienį sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas, vykdant restruktūrizaciją įstatymuose numatyta, kad darbuotojams būtų įteikti atleidimo lapeliai, tačiau, pasak jo, vėliau iš naujo įsidarbinant jie turės pirmumo teisę.

G.Palucko teigimu, pastabų restruktūrizacijos projektui neišsakė ir Vilniaus savivaldybės administracijos darbuotojų profesinė sąjunga.

Tuo tarpu profesinės sąjungos pirmininkas Darius Šaluga BNS sakė susipažinęs su restuktūrizacijos projektu ir kategoriškai jam nepritariantis bei manantis, jog šis projektas yra tik priedanga sostinės valdžiai atsikratyti neįtinkančių darbuotojų.

Liepos pradžioje profesinė sąjunga pagrasino teismais ir streikais, jei nebus atsisakyta numatomos administracijos struktūros reformos.

G.Paluckas tikisi, kad atleidimo lapelių įteikimui savivaldybės taryboje bus pritarta trečiadienį, anot jo, restruktūrizuoti bus 6 iš 9 savivaldybės departamentų, tačiau kadrų kaita galima ir kituose departamentuose, bendras departamentų skaičius nepasikeis.

Savivaldybės atstovų teigimu, nepaisant to, kad Vilniaus savivaldybės struktūra turi tarptautinį kokybės valdymo sertifikatą, jis neapibrėžia kokia struktūra yra optimali, sertifikatas, anot jų, tik pažymi, kad struktūra yra veikianti.

Projektas dėl naujos administracijos struktūros buvo pateiktas birželio pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje, jam buvo pritarta. Jei valdančiajai miesto tarybos narių daugumai pavyks šį projektą patvirtinti, keisis ne tiktai departamentų ir jų skyrių išsidėstymas. Kai kurie jų bus naikinami ir steigiami nauji, o tai reiškia, kad dauguma dabartinių savivaldybės darbuotojų gautų atleidimo iš darbo lapelius ir turėtų iš naujo įsidarbinti.

Pagal pirminį savivaldybės administracijos pertvarkymo projektą, iš Teisės departamento struktūros Dokumentų skyrius būtų perkeltas į tiesiogiai administracijos direktoriui pavaldžių skyrių grupę.

Taip pat numatoma naikinti Ekonomikos departamentą, pertvarkant jį į Finansų ir biudžeto departamentą, susidedantį iš keturių skyrių, Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamentą pertvarkyti į Saugaus miesto.

Projekte numatyta sukurti naują Turto departamentą, o vietoj Energetikos ir ūkio departamento – Miesto ūkio departamentą. Pakeitimai numatomi ir kituose departamentuose.

Elektroninio miesto departamentą apskritai žadama panaikinti, vietoje jo paliekant tik Informacinių technologijų skyrių, kuris irgi būtų pavaldus administracijos direktoriui.

Savivaldybės atstovų teigimu, ligšiolinė struktūra stokojo efektyvumo, kai kurių departamentų funkcijos dubliuojasi, bet to, savivaldybės struktūra per pastaruosius ketverius metus buvo keičiama 4 kartus – 2003, 2004, 2005 ir 2006 metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.