Kauno verslininkai sugrįžta į Laisvės alėją

Panašu, jog prekybos ir pramogų centras „Akropolis” nesužlugdė prekybos Kauno Laisvės alėjoje, nors visai neseniai tokią lemtį daug kas pranašavo.

Praėjus trims mėnesiams po „Akropolio” prekybos ir pramogų centro atidarymo kai kurios anksčiau centrinėje miesto gatvėje karaliavusios parduotuvės sugrįžta į Laisvės alėją.

Pirkėjų srautai šiek tiek sumažėjo, tačiau dauguma prekybininkų viliasi, jog tai laikina. Pasibaigus vasaros atostogoms daugelis parduotuvių savininkų tikisi susigrąžinti buvusius klientus.

„Pirkėjų srautai sumažėjo 30 procentų. Tačiau nesame linkę trauktis iš Laisvės alėjos, nes tikimės, jog artimiausiu metu miesto valdžia labiau susirūpins centrine miesto gatve ir ji taps patrauklesnė ne tik prekybai, bet ir laisvalaikiui”, – svarstė prekybos ženklus „Monton”, „Baltman”, „Mosaic” bei „Yvo Nikkolo” valdančio prekybos tinklo „Baltika Lietuva” vadovė Daina Daubarė.

Seniausios lietuviškų saldainių gamintojos „Rūta” firminė parduotuvė, prieš metus išsikėlusi iš Laisvės alėjos, neseniai vėl į ją grįžo. Dabar ji sulaukia tiek pat pirkėjų, kiek ir prieš pusantrų metų atidarytame prekybos centre „Mega” įsikūręs „Rūtos” skyrius.

Prieš atveriant duris „Akropoliui, avalynės prekybos tinklas „Bona” iš Laisvės alėjos savo pajėgas perkėlė į naująjį prekybos milžiną. Tačiau praėjus porai mėnesių, prekybininkai Laisvės alėjoje, tik jau kitoje vietoje, atidarė parduotuvę „Bona Lux”. Bendrovės rinkodaros vadybininkė Viktorija Vinokurova neslėpė, jog sugrįžti į Laisvės alėją paskatino ir laisvos erdvios patalpos.

Pagrindinėje miesto gatvėje įsikūrusios parduotuvės pasiūla skiriasi nuo kitų „Bonos” parduotuvių, todėl V. Vinokurova nesiryžo lyginti „Akropolyje” ir Laisvės alėjoje veikiančių parduotuvių apyvartos. Tačiau užsiminė, jog žmonių srautas Laisvės alėjoje įsikūrusiose parduotuvėje net didesnis nei „Akropolyje”.

Vieno kvadratinio metro ploto nuomos kaina Laisvės alėjoje svyruoja nuo 100 iki 120 litų per mėnesį. Tuo tarpu vienas kvadratinis metras „Akropolyje” verslininkams atsieina beveik dvigubai brangiau – 200 litų. Nepaisant didelio kainų skirtumo, prieš atsidarant „Akropoliui” visi prekybos plotai buvo išnuomoti.

Į vieną vietą prekybos milžino patalpose pretendavo maždaug trys įmonės. Praėjus apie porai mėnesių nuo prekybos centro atidarymo pradžios į laisvas „Akropolio” vietas suskubo įsikraustyti naujos parduotuvės, nesibaiminančios didžiulio patalpų nuomos mokesčio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.