Atominės elektrinės statybos projektas juda į priekį

Premjero Gedimino Kirkilo potvarkiu sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta dalyvauti „Lietuvos energijos” derybose ir konsultacijose su potencialiais partneriais dėl naujos atominės elektrinės statybos bei elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektų įgyvendinimo. Darbo grupė, kuriai vadovauja ministro pirmininko patarėjas Saulius Spėčius, įpareigota nuolat informuoti Vyriausybės vadovą apie derybų eigą ir projektų įgyvendinimo rezultatus.

Darbo grupė sudaryta atsižvelgus į Atominės elektrinės įstatymo nuostatas ir siekiant užtikrinti nacionalinio investuotojo derybų su potencialias strateginiais partneriais nuoseklumą bei derybose pasiektų susitarimų tęstinumą.

Vyriausybė dar turės patvirtinti pagrindinių nuostatų projektą dėl nacionalinio investuotojo sukūrimo.

Lietuva valdys 34 proc. naujos jėgainės akcijų, o kiti partneriai, kuriais bus Latvija, Estija ir Lenkija, tikriausiai po 22 proc. kiekvienas. Nacionalinis investuotojas bus steigiamas „Lietuvos energijos” pagrindu įtraukiant valstybės valdomus „Rytų skirstomuosius tinklus” bei privačią skirstomųjų tinklų bendrovę VST. Valstybė valdys ne mažiau kaip 51 proc. nacionalinio energetikos investuotojo akcijų.

Lietuva su savo dalimi privalės užtikrinti 7,5 mlrd. litų investicijas į jėgainės statybą bei dar apie 1 mlrd. litų elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.