Briuselis atveria kelią genetiškai modifikuotoms bulvėms

Briuselis pirmą karą nuo 2001 metų atveria kelią genetiškai modifikuotam produktui Europos Sąjungoje (ES), praneša „The Financial Times”.

Vokietijos kompanija BASF nori leidimo pardavinėti genetiškai modifikuotas bulves „Amflora”, kurios būtų naudojamos pramonėje, pavyzdžiui, pakuočių gamyboje. Maistui šios bulvės vartojamos nebus.

Europos Komisija pasinaudos savo galiomis priimti galutinį sprendimą dėl šių bulvių prekybos leidimo, nes ES šalių žemės ūkio ministrai Briuselyje pirmadienį šiuo klausimu ir vėl negalėjo susitarti.

Pagal ES taisyklės, Europos Komisija, remianti BASF pasiūlymą, priims galutinį sprendimą. ES narės yra itin susiskaldžiusios dėl genetiškai modifikuotų produktų.

Europos Komisija pirmadienį teigė, jog prekybos leidimo patvirtinimas greičiausiai bus priimtas per „ateinančius mėnesius”.

ES galima auginti tik kelias genetiškai modifikuotas kultūras, jo jų importas griežtai stebimas. Tačiau genetiškai modifikuotų bulvių bandymai vyksta Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Švedijoje.

Europos maisto saugumo tarnyba nustatė, kad BASF bulvės būtų saugios auginti, nes jos neapdulkina kitų augalų ir neišskiria toksinų.

Europos Komisijos atstovė spaudai sakė: „Bulvių naudojimas nekelia rizikos. Šiuo atveju moksliniai įrodymai yra nepaneigiami”.

Tačiau „Greenpeace” paragino ministrus atmesti modifikuotas bulves ir perspėjo, jog ES genetiškai modifikuotus produktus įsileidžia pro „galines duris”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Briuselis atveria kelią genetiškai modifikuotoms bulvėms"

  1. Reda

    „…maistui šios bulvės naudojamos nebus…” Nejuokinkit Po kažkiek metų tapsime nutukusių ir ir išsigimusių tauta… 😥 Skaudu, kai pasaulio galingieji šitaip žiūri į mūsų vaikų ir anūkų ateitį… Nors, kita vertus, pradžia pas mus taipogi jau yra „gera”: pigesnis aliejus pagamintas iš genetiškai modifikuotų produktų (pirkdami pasiskaitykite sudėtį), krakmolas… Ech…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.