Drausti sveikatą vilioja lengvata

Draudimo bendrovių specialistai prognozuoja, kad neseniai įsigaliojusi mokestinė lengvata skatins vis daugiau darbdavių investuoti į savo darbuotojus ir taip stiprinti jų lojalumą darbovietei.

Liepos 1-ąją įsigaliojo Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisa, pagal kurią darbdaviai, apdraudžiantys darbuotojus papildomu (savanorišku) sveikatos draudimu, nuo įmokų nebemokės 31 proc. mokesčio „Sodrai”.

Naujoji lengvata jau sulaukė ir uostamiesčio įmonių dėmesio.

„Mes tai vertiname kaip labai reikšmingą įvykį ir jau jaučiame padidėjusį darbdavių susidomėjimą. Kaip tik dabar ruošiame projektą vienai stambiai Klaipėdos bendrovei”, – sakė draudimo brokerių bendrovės „Inbro” Klaipėdos atstovybės vadovas Valentinas Maskoliūnas.

Pasak jo, kol kas statistiškai savo darbuotojais labiau rūpindavosi užsienio kapitalo įmonės.

„Pas mus turbūt dar neretai svarbiausia išspausti visą pelną, o ne investuoti į žmogų”, – svarstė „Klaipėdos” pašnekovas.

Apdraustajam sveikatos draudimu gali būti kompensuojama dalis ar visa medicininių paslaugų kaina tiek privačioje, tiek valstybinėje medicinos įstaigoje.

Taip pat galima naudotis ne tik gydymo, bet ir reabilitacijos, sveikatingumo paslaugomis.

V.Maskoliūno požiūriu, tai šiandien patraukliausias produktas darbdaviui, siekiančiam darbuotojo lojalumo. Draudimo bendrovės atstovo praktikoje dar nepasitaikė nė vieno atvejo, kad išbandžiusios šią paslaugą įmonės būtų nebepratęsusios sutarties.

Itin vertingus specialistus darbdaviams rekomenduojama drausti ir gyvybės draudimu.

Nors įmonė, apdraudusi savo darbuotoją, gali tapti ir naudos gavėja, tačiau, V.Maskoliūno įsitikinimu, toks modelis apdraustajam nėra patrauklus.

„Kai apdraustasis ir naudos gavėjas yra darbuotojas, tada žmogus žino, kad pinigai bus skirti jam, motyvacija visai kitokia”, – aiškino specialistas.

Pašnekovo pastebėjimu, draudimo paslaugomis pastaruoju metu ypač siekiama skatinti informacinių technologijų įmonių, statybinių organizacijų darbuotojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.