Birželį metinė infliacija euro zonoje nepakito ir siekė 1,9 proc.

Šių metų birželį metinė infliacija euro zonoje, Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat” duomenimis, nepakito ir siekė 1,9 proc. Prieš metus šis rodiklis sudarė 2,5 proc. Mėnesio infliacija šių metų birželį siekė 0,1 proc.

Visos ES metinė infliacija birželį, palyginti su geguže, taip pat nepakito ir siekė 2,1 proc. Prieš metus ji siekė 2,4 proc. Mėnesio infliacija 2007 metų birželį sudarė 0,1 proc.

Šių metų birželį mažiausia metinė infliacija buvo užfiksuota Maltoje (0,6 proc.), Belgijoje, Danijoje, Prancūzijoje ir Švedijoje (po 1,3 proc.), o didžiausia – Latvijoje (8,9 proc.), Vengrijoje (8,5 proc.) ir Estijoje (6,0 proc.). Palyginti su geguže, metinė infliacija padidėjo trylikoje valstybių narių, dešimtyje nepakito, o trijose sumažėjo.

Mažiausia vidutinė metinė infliacija šių metų birželį buvo užregistruota Maltoje (1,1 proc.), Suomijoje (1,3 proc.), Prancūzijoje ir Švedijoje (po 1,5 proc.), o didžiausia – Latvijoje (7,2 proc.), Vengrijoje (7,1 proc.) ir Bulgarijoje (5,6 proc.).

Šių metų birželį euro zonoje švietimas pabrango 9,2 proc., alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai – 3,6 proc., viešbučių ir restoranų paslaugos – 3,2 proc. Tuo tarpu ryšių paslaugos atpigo 1,7 proc., rekreacinių ir kultūros paslaugų kainos – 0,1 proc., drabužiai – 1,3 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.