Bangladešo policija sulaikė buvusią premjerę Hasiną

Bangladešo sostinėje pirmadienį savo namuose buvo areštuota buvusi šalies premjerė Sheikh Hasina (Šeich Hasina), kuri mėnesiui grąžinta kardomajam kalinimui, pranešė jos partija.

Kol kas neaišku, dėl kokių kaltinimų Sh.Hasina buvo sulaikyta, bet anksčiau ji buvo kaltinama dėl turto prievartavimo ir korupcijos savo valdymo metais – nuo 1996-ųjų iki 2001-ųjų.

„Teismas nurodė sulaikyti Hasiną vienam mėnesiui”, – prie Dakos teismo žurnalistams sakė Begum Motia Chowdhury (Begum Motija Čaudhuri), „Awami lygos” (Liaudies lygos”) aukšto rango lyderė.

Anksčiau Sh.Hasina tokius kaltinimus neigė. „Netrukus pranešime visas detales”, – žurnalistams sakė jos advokatas.

Bangladeše armijos remiama laikinoji administracija, kuri sausį perėmusi valdžią ėmėsi griežtų priemonių politikų atžvilgiu prieš kitų metų pabaigoje įvyksiančius rinkimus, yra paskelbusi nepaprastąją padėtį.

Dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo valdžia jau suimta daugiau kaip 170 politikos veikėjų, įskaitant Sh.Hasinos varžovės ir buvusios premjerės Begum Khaledos Zios (Begum Chalidos Zijos) sūnų Tareque’ą Rahmaną (Tariką Rahmaną).

Šimtai policininkų ir elitinio greitojo reagavimo bataliono narių sekmadienio vidurnaktį apsupo Sh.Hasinos namus, o anksti pirmadienį įėjo į pastatą, suėmė ją ir išvežė į teismą, sakė liudininkai ir jos partijos pareigūnai.

Sh.Hasina ir B.Khaleda Zia pastaruosius 15 metų pasikeisdamos dirbo Bangladešo premjero poste ir per kitus rinkimus turėjo būti pagrindinės pretendentės į valdžią.

B.Khaleda Zia taip pat kaltinama turto prievartavimu bei piktnaudžiavimu valdžia.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.