„Nemateko” apyvarta išaugo 32 proc.

Per pirmąjį šių metų pusmetį. ŽŪB „Nematekas” apyvarta, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 32 proc.

Pirmąjį šių metų pusmetį ŽŪB „Nematekas” apyvarta siekė 58 mln. litų. 2006 metais tuo pačiu laikotarpiu apyvarta buvo 44 mln. litų.

„Manau, mūsų sėkmės paslaptis – skanūs, kokybiški ir sveikesni mėsos gaminiai. Mes orientuojamės į sveikesnio maisto kūrimą, o Lietuvos pirkėjai, vis daugiau dėmesio skirdami savo sveikatai, parduotuvėse vis atidžiau renkasi maisto produktus”, – komentavo tokį augimą „Nemateko” direktorė Egidija Vaicekauskienė.

Pasak pašnekovės, Lietuvoje populiarėja rūkytos ir vytintos dešros „Probio” su natūraliomis probiotinėmis kultūromis, nes šios kultūros gerina skrandžio ir žarnyno veiklą, stiprina imunitetą. Pirkėjai pamėgo ir metų pradžioje rinkoje pasirodžiusias naujas virtas dešreles „+Omega 3” su omega 3 polinesočiosiomis rūgštimis.

Pirmąjį pusmetį išaugo ne tik „Nemateko” apyvarta, bet ir eksportas – jis padidėjo 36 proc. – iki 13 mln. litų šiemet. Pagrindinės šalys, į kurias eksportuojami „Nemateko” gaminiai: Vokietija, Anglija, Airija.

„Eksporto augimui, akivaizdu, įtakos turėjo mūsų gaminių pripažinimas Tarptautinėje mėsos perdirbimo pramonės parodoje IFFA”, – sakė E.Vaicekauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.