Dukart olimpinis čempionas – tuščiame stadione

Pirmą kartą į Klaipėdoje vykusias oficialias varžybas atvykęs dukart olimpinis, tiek pat kartų pasaulio, vienąkart Europos čempionas Virgilijus Alekna svaidė diską stebint tik keliems netyčia į stadioną atklydusiems smalsuoliams.

Galėjusios gražia švente miesto sporto karalienės gerbėjams virsti atviros Klaipėdos lengvosios atletikos pirmenybės buvo surengtos tik dėl paukščiuko.

Po stadioną būtų plazdenęs vienas kitas klaipėdietis, jei ne apie 30 kaliningradiečių desantas, svečiai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Telšių ir net Skuodo. Iš viso dėl medalių varžėsi apie 100 sportininkų.

Anot pačių lengvosios atletikos specialistų, dėl svečių susidariusio gražaus sportininkų būrio seniai buvo toks vykęs čempionatas. Tiesa, kovoti ėjo net senjorai, kautis buvo išleisti ir jauni lengvaatlečiai.

O jei dar būtų buvę žiūrovų…

Nenuostabu, kad pačių dalyvių žvilgsniai smigo į disko metimo sektorių, kuriame išsiskyrė Lietuvos milžinas Virgilijus Alekna. Būtų buvę keista, jei planetos žvaigždė nebūtų laimėjusi varžybų. Ketvirtuoju bandymu švystelėtas diskas nuskriejo toliausiai – 69 m 60 cm.

Beje, po to, kai du paskutinieji metimai nepavyko, V.Alekna paprašė dar vieno – neįskaitinio metimo. Nors diskas žnegtelėjo ties įspūdinga 74 metrų žyme, dukart olimpinis čempionas paprašė neskelbti tikslaus rezultato.

23-ejų vilnietis Aleksas Abromavičius buvo antrasis – 56.87 m, sostinėje meistriškumą keliantis skuodiškis Giedrius Šakinis – trečiasis – 55.76.

Klaipėdietis Andrius Šipalis liko šalia medalininkų – 53.11.

Su garsiuoju svečiu panoro pasivaržyti ir jaunasis klaipėdietis Karolis Murašovas. Jis kovojo turėdamas savo tikslą. Mesdamas perpus lengvesnį – 1 kg diską, jis pasiekė Lietuvos jaunučių iki 14 metų rekordą – 58.00 m.

Apskritai svečiai išsivežė nemažai medalių. Glėbys jų liko ir Klaipėdoje.

Aukso žetonais pasidabino 100 m bėgusi Viktorija Galican, 200 m – Mindaugas Reinikovas, 400 m – Raidas Jankauskas, 1500 m – Gytė Norgilienė ir Vitalijus Gorbunovas.

Aukščiausiai į aukštį iššoko Tomas Turskis, toliausiai rutulį nustūmė Sandra Mišeikytė.

Vyrų kūjo ir moterų ieties metimo sektoriuose medalius, galima sakyti, be kovos iškovojo senjorai. Sausio mėnesį 50-metį švęsiantis Gintaras Pridotkas savo kolekciją papildė aukso medaliu, kai pats su savimi kovojo mesdamas kūjį. Iš šešių tik du bandymai buvo užskaityti.

Ieties metimo varžybas laimėjo 38-erių Ramunė Adomaitienė. Ji nesunkiai aplenkė trejais metais vyresnę Maldą Baumgartę.

Moterų kūjo metimo rungtį laimėjo trenere dirbanti 30-metė Kristina Kozlovienė.

O vyrų ieties metimo sektoriuje jauniai rungtyniavo su vyriškais įrankiais – norėjo čempionų medalių. Aukso žetonu tėvelius nudžiugino 17-metis Karolis Valčiukas. Jis nesunkiai nugalėjo dvejais metais jaunesnį Arvydą Kepalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.