Jaunavedžiai vis dažniau renkasi jūrų kruizus

Šalyje tęsiasi vestuvių ir medaus mėnesio kelionių bumas.

Liepos 7-ąją – trijų septynetų savaitgalį tuokėsi daugybė porų. Tačiau Klaipėdoje esančių kelionių agentūrų atstovybės kol kas nepajuto padidėjusios povestuvinių kelionių paklausos.

Dėl vestuvių bumo agentūros „BPC travel” populiariausios vasaros kelionės medaus mėnesiui buvo išgraibstytos dar birželį. Kai kuriems jaunavedžiams netgi teko pasirinkti žemesnės klasės viešbučius, mat pageidaujamuose vietų jau nebebuvo. Dažniausiai pageidauta 7 arba 10 dienų kelionių į Turkiją, Ispaniją, Rodo salą Graikijoje ir Bulgariją. Tokios viešnagės kaina nuo 2500 iki 5 tūkst. litų vienam asmeniui.

Lietuvos kelionių agentūros taiko 10 procentų nuolaidą pačių organizuotoms povestuvinėms kelionėms. Jos dažniausiai įspėja viešbučių administratorius iš anksto apie medaus mėnesiui atvykstančius jaunavedžius.

Nemažai porų savo povestuvines keliones planuoja iš anksto ir nori, kad medaus mėnuo būtų išskirtinis. Lietuviai jaunavedžiai retai keliauja į Europos miestus kaip Paryžius ar Amsterdamas. Tačiau vis daugiau renkasi egzotiškas šalis – Šri Lanką, Malaiziją, Singapūrą ar Balį Indonezijoje. Kelionių agentūros „Gintarinė sala” padalinio Klaipėdoje vyriausioji vadybininkė Angelė Vinkovskaja tvirtino, kad jaunavedžių antplūdžio nepastebėjo.

„Šiemet keliauja daugiau žmonių nei ankstesniais metais, todėl sunku rasti laisvų vietų populiariausių šalių viešbučiuose”, – tikino ji.

Šią vasarą žymiai daugiau žmonių vyksta į Turkiją. Poilsinės kelionės į Turkiją lėktuvu skaičiuojamos nuo 1600 litų ir yra vienos pigesnių. Taip pat paklausios kiek brangesnės kelionės į Kretą.

„Klaipėdiečiai dar nemoka planuoti kelionių. Imasi viską organizuoti tik paskutinę akimirką”, – aiškino A.Vinkovskaja. Pasak vadybininkės, užsisakant vasaros kelionę kovą galima gauti 30-40 procentų nuolaidą. Brangiausia šį pusmetį „Gintarinės salos” organizuota kelionė buvo ekspedicija į Aganavos kalną Čilėje. Ji vienam žmogui kainavo 20 tūkst. litų.

Kelionių agentūros „Krantas travel” direktorius Putinas Bielskis teigė, kad vis daugiau žmonių vyksta į povestuvines keliones. Medaus mėnesiui praleisti jie dažniausiai pasirenka Turkiją ar Ispaniją. Tačiau daugėja ir vykstančių į kelionę kruiziniu laivu po Karibų salas ar kitą egzotišką regioną. P.Bielskis sakė, kad viena brangiausių jų siūlomų kelionių – dviejų savaičių turas po didžiuosius JAV miestus. Ši pramoga turistams atsieina nuo 11 iki 12 tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.