Vidurvasario džiazas įkaitino Klaipėdą

Vakar vėlai naktį nutilo paskutinieji XIV Klaipėdos Pilies džiazo festivalio muzikos garsai.

Klaipėdiečiams šių metų festivalis nešykštėjo puikaus oro ir galimybės pasiklausyti fantastiškų džiazo žvaigždžių pasirodymų.

Tūkstančiai džiazo gerbėjų Teatro aikštėje muzika mėgavosi visus tris festivalio vakarus iki išnaktų.

Susirinkusius į džiazo festivalį šeštadienio vakarą pasveikino Lietuvos kultūros ministras Jonas Jučas.

Festivalio globėjas Vytautas Grubliauskas- Kongas dienraščiui „Klaipėda” sakė, kad visos didžiausios jo baimės nepasitvirtino – festivalis praėjo sklandžiai.

„Buvo puikus oras, visi muzikantai į festivalį atvyko ir pasirodė laiku. Net aukščiausių reikalavimų neatitikęs pianinas, kurį pasiūlėme muzikantams, didžiausioms žvaigždėms nesukėlė susierzinimo. Kaip kasmet, išgirdau daugybę komplimentų Klaipėdos publikai. Po pasirodymo Džo Samplas man į ausį sužavėtas sušnabždėjo: „Fantastika”, – tikino jis.

Festivalio mecenatas, bendrovės „Mūsų laikas” valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas su žmona Reda iš legendinio Džo Samplo rankų gavo dėžutę kompaktinių plokštelių su trio autografais.

Džo Samplo trio brangakmenis – dainininkė Rendė Krauford ne vieną sužavėjo jausmingomis, sielą prakalbinančiomis džiazo melodijomis ir užburiančiu balsu. Publika nepailsdama plojo juodaodei dainininkei.

„Šių metų festivalio mega-žvaigždžių koncertai buvo verti to, kad lauktume šitiek metų ir tiek daug dirbtume. Galiu drąsiai sakyti, kad išgirdome aukščiausios prabos muzikantų pasirodymus, o į džiazo festivalio istorijos puslapius jie įsirėš ryškiausiais brėžiais”, – dėkodamas publikai už triukšmingas ovacijas po didžiausios festivalio žvaigždės Džo Samplo trio pasirodymo sakė V.Grubliauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.