Afganistano prezidentas kritikavo Pakistaną, bet atleido susisprogdinti ketinusiam paaugliui

Afganistano prezidentas Hamidas Karzajus sekmadienį kritikavo kai kurias Pakistano islamo dvasines mokyklas (medreses) už tai, kad šios mokančios smurtinio ekstremizmo, bet kartu atleido paaugliui, kuris buvo pasiųstas per sieną įvykdyti savižudiško išpuolio.
„Šiandien mes matome labai apmaudų ir skausmingą faktą”, – sakė H.Karzajus per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir 14-metis Rafiq-Ullah (Rafikula) ir jo tėvas Mati-Ullah (Matiula) iš Pakistano Pietų Vaziristano genčių regiono, kuriame viešpatauja Talibano rėmėjai.

„Islamo vaikas, kurį jo tėvas pasiuntė į medresę mokytis, buvo suviliotas islamo priešų įvykdyti savižudišką išpuolį”, – sakė jis.

„Aš atleidžiu tau”, – pasakė H.Karzajus berniukui, kuris gegužę buvo sulaikytas rytinėje Chosto provincijoje, ir įteikė jam 2 000 dolerių (5 000 litų) grįžimui namo. Berniukas sulaikymo metu aiškino, kad buvo pasiųstas įvykdyti savižudiško išpuolio prieš gubernatorių.

Paklaustas, ką norėtų pasakyti Pakistanui, Afganistano prezidentas teigė, jog Kabulas siekia palaikyti gerus santykius su Islamabadu, vienu pagrindinių JAV sąjungininkų „kare su teroru”.

„Afganistaniečiai linki ramybės ir palaiminimo, – sakė jis. – Jie nori palaikyti gerus, broliškus santykius, vystyti prekybą ir mainus. Nereikia klaidinti vaikų ar skatinti juos vykdyti savižudybes, savęs, savo šeimų ir kitų musulmonų naikinimą.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.