Vienintelio keturių fagotų ansamblio koncertas Palangoje

Liepos 14 d. 19 val. Palangoje, kultūros centre „Ramybė” (Vytauto g. 35) koncertus vienintelis keturių fagotų ansamblis Lietuvoje – „Vilniaus fagotynas”. Tai kolektyvas, laimėjęs keletą tarptautinių konkursų bei koncertuojantis įvairiose šalyse.
Ansamblio atsiradimą 1994 metais inicijavo Šarūnas Kačionas, aistringas fagoto muzikos propaguotojas ir aktyviai koncertuojantis muzikantas. Ansamblyje groja profesionalūs muzikantai, o jam žaismės suteikia iš pirmo žvilgsnio lyg ir nedėkinga aplinkybė – dažnai keičiasi ansamblio sudėtis, bet kiek ji besikeistų, tai visada yra išlavinto skonio, pilna profesinio ir bendražmogiško užsidegimo muzikantų komanda.
Natūralu, kad studijos ar nauji savirealizacijos užmojai užsienyje vis kaitalioja ansamblio sudėtį ir jame jau nebeišgirsime grojant ištakose buvusių muzikantų P.Bingelio, Ž.Smailio. Tačiau gyva pulsacija ir natūrali kaita prideda ir teigiamų štrichų: ansamblis visada jaunas, veržlus, eksperimentuojantis ir nuotaikingas. Asmenybinis paveikumas ir užsidegimas groti kartu klausytojams dovanoja ir klausymo malonumą, ir įsimintinus emocinius įspūdžius. „Vilniaus fagotyno” susitikimai su auditorija niekada nebūna vienpusiu monologu. Dialogas su publika mezgamas ne tik per muziką, bet ir per šiltą, betarpišką bendravimą.
„Vilniaus fagotyno” repertuare platus kūrinių spektras: nuo baroko epochos iki šiuolaikinių autorių kūrinių. Originalios ansamblio sudėties nulemtas netikėtas skambesys naujų spalvų suteikia tradicinei baroko muzikai, praturtina šiuolaikinių autorių muzikinius eksperimentus. Ansamblio savitumas įkvėpia lietuvių kompozitorius naujiems darbams, o ir patys „Fagotyno” muzikantai specialiai savo ansambliui sukūrė ne vieną kūrinį.
Šiandien „Vilniaus fagotynas” tai Šarūnas Kačionas, Artūras Mikoliūnas, Karolis Vaitiekūnas, Arūnas Zujus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.