Čempionų lygos išvakarėse – reformos „Kaune”

Prieš šio sezono startą Čempionų lygos turnyre „Kauno” futbolo klube įvyko nemažai permainų.

Vakar Lietuvos futbolo federacija gavo argentiniečio Fernando Screpiso transfero dokumentus. Šis 28 metų atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas įregistruotas „Kauno” klube.

Praminti takai

Anksčiau Italijos „Serie B” rungtyniavęs F.Screpisas dalyvavo Edinburgo „Hearts” treniruočių stovykloje Austrijoje, bet nutarta, jog argentinietis sustiprins „Kauno” klubą. Kauniečiai veda derybas ir su argentiniečiu vartininku.

Iš „Hearts” į Kauną grįžo puolėjas iš Lenkijos Arkadiuszas Klimekas, kuris pastarąjį sezoną Škotijos komandoje beveik nežaidė. „Lietuvos žinios” jau skelbė, kad iš Minsko MTZ-RIPO atvyko gynėjas iš Bulgarijos Janko Valkanovas, o į šią Baltarusijos ekipą sugrįžo saugas Olegas Strachanovičius. Iš jo kauniečių vadovai tikėjosi kur kas daugiau, bet atrodo, kad Baltarusijos rinktinės futbolininkas Lietuvos čempionate per daug ir nesistengė, nes komandiruotė į Kauną O.Strachanovičiui buvo lyg tremtis.

Šalies pirmenybėse pirmaujančiame klube įregistruotas ir Vygantas Zubavičius. Šį saugą kauniečiai buvo paskolinę „Šilutei”.

„Kauno” vadovai patikino, jog rezultatyviausias A lygos žaidėjas Ričardas Beniušis atstovaus komandai per Čempionų lygos varžybas, bet neatmetama galimybė, kad vėliau jis išvyks į „Hearts”.

Paskutinis jėgų patikrinimas

Čempionų lygos pirmajame atrankos etape „Kaunas” kovos su Juodkalnijos čempionais Golubovcų „Zetos” futbolininkais. Pirmos rungtynės liepos 17-ąją vyks Juodkalnijoje, atsakomasis mačas Kaune – liepos 24 dieną. „Kauno” futbolininkams iškeltas tikslas būtinai įveikti pirmojo atrankos etapo barjerą, o antrajame susikauti su Škotijos vicečempionu Glazgo „Rangers”.

Paskutinį mačą prieš startą Čempionų lygoje kauniečiai žaidė trečiadienį. „Kaunas” Vilniuje 6:1 (1:1) laimėjo prieš A lygos autsaiderį Visagino „Interą”. Kauniečiai varžovus palaužė tik po pertraukos. Tai buvo pirmos 19-ojo turo rungtynės, kuriomis prasidėjo pirmenybių trečiasis ratas.

Kauniečiams įvarčius pelnė gruzinas Givi Kvarachelija (29 min.), brazilas Rafaelis Ledesma (52), R.Beniušis (64), Artūras Rimkevičius (78), Nerijus Radžius (82), Mindaugas Grigalevičius (88). R.Beniušis šį sezoną pasižymėjo jau 17-ą kartą. Rezultatą 40-ą min. buvo išlyginęs Rolandas Slepakovas.

Čempionato lyderis „Kaunas” po 20 žaistų rungtynių surinko 40 taškų, o „Intero” sąskaitoje po 18 mačų liko 5 taškai. „Intero” vadovai tikisi, jog kitas namų rungtynes (rugpjūčio 7-ąją su Marijampolės „Sūduva”) komanda jau žais ne sostinėje, o Visagino stadione.

Vakar įvyko dar ketverios šalies čempionato 19-ojo turo rungtynės.

„Sūduvoje” – trys naujokai

Panevėžio „Ekrano” ir Lietuvos rinktinės gynėjas Gediminas Paulauskas išvyko į Poznanės „Lech” peržiūrą. Šis Lenkijos klubas trečiadienį Vokietijoje turėjo žaisti kontrolines rungtynes su Rumunijos komanda, bet dėl liūties varžybos neįvyko. Todėl „Lech” paprašė, kad G.Paulauskas liktų komandoje iki sekmadienio.

„Sūduvos” klube įregistruoti trys nauji legionieriai. Puolėjai iš Brazilijos Negreiros (27 m.) ir Maikelas Feldmannas (22 m.) tėvynėje žaidė antrojo diviziono komandose. 30-metis saugas Sergejus Potapovas į Marijampolę atvyko iš Ukrainos antrojo diviziono „Nikolaev” klubo.

„Ekrano” ir „Sūduvos” liepos 19-ąją laukia pirmieji UEFA taurės turnyro mačai. Panevėžiečiai Farerų salose kovos su „Torshavn B36”, o marijampoliečiai Šiaurės Airijoje – su „Dungannon”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.