D.Ubartas palieka „Naftą-Uni-Laivitę“

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų – Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” vyriausiasis strategas Dalius Ubartas nusprendė atsisveikinti su komanda. Keturis sezonus naftininkams vadovavęs klaipėdietis, draugiškai sutaręs su ekipos vadovais, nutarė padėti tašką.

Planuose – ir užsienis

„Turiu įvairiausių pasiūlymų. Net sakyčiau, yra pateikta labai įdomių variantų. Tačiau kol kas konkrečiai dar neapsisprendžiau. Šiandien dar nieko negaliu atskleisti”, – „Klaipėdai” sakė D.Ubartas.

Šiemet magistro studijas baigęs 37-erių strategas prasitarė, kad giliai širdyje norėtų ir šiek tiek atsipūsti.

„Būtų gerai šiek tiek atsikvėpti. Vis dėlto teko nemažai emocijų ir nervų išlieti. Yra planų važiuoti ir į užsienį pasitobulinti”, – paslaptingai leptelėjo, tačiau konkrečiau nieko nesakė pašnekovas.

Postas – G.Pancerovui?

Pasiteiravus, kas komandoje užims vyriausiojo trenerio postą, „Naftos-Uni-Laivitės” direktorius Jonas Kuliešius atsakyti negalėjo.

„Dabar tiek žaidėjai, tiek treneriai poilsiauja. Komanda intensyviai ruoštis naujam sezonui pradės tik rugpjūčio 20 dieną. Tada viskas ir bus aišku”, – teigė klaipėdiečių ekipos vadovas.

Kas užims vyriausiojo trenerio vietą, nesiryžo prognozuoti ir pats D.Ubartas.

„Yra tikimybių, kad šis postas atiteks komandoje mano asistentu dirbusiam Grigorijui Pancerovui”, – nedrąsiai kalbėjo jis.

Sentimentai komandai

D.Ubartas pripažino, kad ketveri metai, praleisti „Naftos-Uni-Laivitės” ekipoje, – vieni įsimintiniausių jo karjeroje.

„Malonu, kad per tuos metus pavyko iškelti komandą į aukščiausią lygmenį. Žaidėme išties įspūdingai. Mano pagrindinis tikslas ir buvo, kad taptume ne tik čempionais, bet būtume lygiaverčiais LKL ekipų priešininkais. Tai praėjusį sezoną ir įrodėme Lietuvos krepšinio federacijos turnyre – įveikėme Panevėžio „Panevėžį”, Marijampolės „Sūduvą”, o galiausiai net gerokai pasipriešinome ir įbauginome Kauno „Žalgirį”. Savo misiją atlikau, todėl galiu drąsiai išeiti”, – sakė D.Ubartas.

Tačiau strategas atskleidė, kad dėl šio žingsnio jaučiasi šiek tiek niūriai.

„Sunku atsisveikinti su žaidėjais. Jaučiu šiai komandai sentimentų. Juk per tą laikotarpį teko patirti daug džiugių akimirkų, prisirišau prie žaidėjų. Bet nieko nepadarysi, toks jau tas trenerio darbas. Reikia žvelgti į priekį”, – kalbėjo klaipėdietis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.