Copa America: Finale su Brazilija susikaus Argentina

Trečiadienio vakare Amerikos žemyno taurės (Copa America) turnyre buvo sužaistas dar vienas pusfinalio mačas. Jame pralaimėjimo kartėlio šiame turnyre nepatyrusi Meksika triuškinamu rezultatu 0-3 nusileido Argentinos komandai, kuri finale susikaus su Brazilija.

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo Meksikos futbolininkai, ir 18-ąją minutę Adresas Guardado, būdamas laisvas kairiajame krašte, smūgiavo į virpstą. Vėliau sekė jau pavojingos Argentinos atakos. Po Juano Romano Riquelme perdavimo gynėjo Roberto Ayala smūgis buvo blokuotas, o po dar vieno J.R.Riquelme juvelyriško perdavimo Carloso Tevezo smūgį atlaikė vartininkas Osvaldas Sanchezas.

Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje vis dėlto argentiniečiams pavyko išsiveržti į priekį, kai po J.R.Riquelme atlikto baudos smūgio reikiamoje vietoje atsidūrė „Man Utd” klubo gynėjas Gabrielis Heinze, kuris pakišdamas kairę koją pasiuntė kamuolį į tinklą.

Antrajame kėlinyje sužaidus dešimt minučių argentiniečiams vėl šypsojosi laimė – Meksikos rinktinės saugas Fernando Arce išmaudydamas visą Argentinos gynybą atidavė kamuolį Nery Castillo, bet jo „šūvis” sudrebino vartų skersinį.

61-ąją minutę Argentinai pavyko padvigubinti rezultatą, kai po G.Heinze perdavimo iš krašto C.Tevezas atmetė kamuolį Lioneliui Messi ir šis permetęs kamuolį per Meksikos rinktinės vartų sargą O.Sanchezą pelnė vieną gražiausių įvarčių turnyre.

Po penkių minučių C.Tevezas griuvo baudos aikštelėje, ir nors atrodė, kad jis krito prieš tai, kai kontaktas įvyko, vis dėlto rungtynių arbitras skyrė 11 metrų baudinį. Jo stojo mušti vienas komandos lyderių J.R.Riquelme, kuris nesuklydo ir pelnė jau penktąjį savo įvartį čempionate.

Artėjant mačui prie pabaigos „Bracelona” klubo puolėjas L.Messi galėjo dar kartą pasižymėti, bet suklaidinus du gynėjus smūgiavo kiek netiksliai. Nuaidėjęs finalinis teisėjo švilpukas paskelbė Argentinos pergalę rezultatu 3-0 bei patekimą į finalą, kur jie surems ginklus su brazilais.

Argentina 3 – 0 Meksika

45‘ [1 – 0] Gabriel Heinze

61‘ [2 – 0] Lionel Messi

66‘ [3 – 0] Juan Roman Riquelme (11m.)

Kova dėl 3 vietos:

Liepos 14 diena: Urugvajus – Meksika

Finalas

Liepos 15 diena: Brazilija – Argentina

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.